-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Brangių kelionių populiarumas liudija turizmo rinkos atsigavimą

Kelionių organizatoriai teigia, kad pastaruoju metu atostogautojai renkasi vis brangesnes keliones, ieško patogumų ir prabangos. Tai esą reiškia, kad gyventojai kelionėms kasmet išleisti gali vis daugiau pinigų.
Turkijos kurortas Bodrumas
Turkijos kurortas Bodrumas / „Scanpix“ nuotr.

Kelionių organizatorė TEZ TOUR teigia, kad šiemet išpopuliarėjo poilsinės kelionės į vakarietiško tipo Turkijos kurortą Bodrumą. Tokių kelionių per kelis šių metų mėnesius parduota 17 kartų daugiau. Taip pat daugiau turistų važiuoja pailsėti į Maljorką (11 kartų daugiau) ir Barseloną (5 kartais daugiau).

Pasak bendrovės Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovės Ingos Aukštuolytės, augant ekonomikai ir gerėjant gyventojų finansinei situacijai, keičiasi ir poilsiautojo portretas. „Poilsiautojai jau ieško aukštesnės kokybės kelionių, geresnio poilsio, skiria tam kur kas daugiau pinigų“, – sakė Inga Aukštuolytė.

Pasak jos, Turkija vis dar išlieka populiari, tačiau gyventojai jau vyksta į kitus regionus, renkasi ir brangesnius Europos kurortus. „Bodrumas nustebino. Tai jau yra kitoks regionas. Ypač tą supranta tie, kurie jau buvo Turkijoje, gali palyginti“, – sakė įmonės atstovė.

Ingos Aukštuolytės teigimu, dėl augusio kelionių skaičiaus atitinkamomis kryptimis, turizmas į kitas įmonės siūlomas vietas nenukentėjo. Esą turistų skaičius kasmet auga, turizmo rinka atsigauna, todėl toks augimas yra natūralus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius