Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brangstantis auksas rodo optimizmą

Šį mėnesį aukso kaina trečią kartą istorijoje perkopė 1 tūkst. dolerių už unciją. Tokia jo kaina laikosi jau dvi savaites.
Pinga auksas
Aukso kaina trečią kartą istorijoje perkopė 1 tūkst. dolerių už unciją. / Photos.com
Temos: 2 Auksas Investicijos

Kaip rašo „Kauno diena“, dažniausiai investuotojai auksą perka, kai ekonomikos būklė jiems kelia nerimą. Tačiau šį kartą auksas ėmė brangti balandžio mėnesį, kai pasaulio finansų krizės sukelta panika ėmė po truputį sklaidytis. Šio metalo paklausa auga, o analitikai nusiteikę optimistiškai.

„Dažniausiai brangstant auksui visi mano, kad kas nors blogai. Tačiau pastaruoju metu padėtis taip suprastėjo, kad aukso ir kitų metalų brangimas gali rodyti tik optimistines nuotaikas“, – tikina Volstrito analitikas Edas Yardeni.

Kaip pataria „Kauno diena“, aukso pirkti verta, nes jo vertė nepriklauso nuo permainų fondų biržose, bankų griūties ir nenumatytų pinigų emisijos padarinių. Be to, finansų saugojimo įstaigos siūlo aukso saugojimo sąskaitas, todėl investuotojui nereikia pirkti ar nuomotis seifo.

Vis dėlto auksas yra statiška investicija, neduodanti pajamų. Be to, ilgainiui šis metalas neatneš tiek pelno, kiek gali duoti rizikingos finansinės priemonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius