Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Brangstantis kuras „Novaturą“ verčia įvesti kuro mokestį

Dideliu greičiu kylančios kuro kainos daro įtaką turizmo rinkai – didžiausias kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“ praneša, jog nuo balandžio 1 d. kelionėms lėktuvu įveda kuro mokestį. Priklausomai nuo skrydžio trukmės, šis mokestis sieks 100–150 Lt. Panašiai į kylančias aviacinio kuro kainas praėjusią savaitę jau sureagavo dalis pasaulio avialinijų bei kelionių organizatorių.
Pinigai
Pinigai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Kelionių kainodarą sudarinėjame prieš sezoną – tai yra, šių metų kelionių kainos nustatytos dar praėjusiais metais. Aviacinio kuro kainų augimą prognozuoti itin sunku – šiuo metu jo kainos jau viršijo mūsų prognozuotas ribas, todėl, siekdami išvengti nuostolių, esame priversti nuo kito mėnesio pradžios įvesti kuro mokestį“, – teigia „Novaturo“ pardavimo ir rinkodaros direktorius Tomas Mikalonis.

„Novaturo“ kelionėms lėktuvu, kai skrydis trunka ne ilgiau 4 valandų, kuro mokestis bus 100 Lt, ilgesniems nei 4 val. skrydžiams – 150 Lt mokestis (vienam asmeniui kelionei į abi puses).

„Paradoksalu, bet aviacinio kuro, kaip ir apskritai naftos produktų visame pasaulyje, kainų augimui įtakos turėjo įvykiai Šiaurės Afrikoje, į kurią mes vežame ženklią dalį savo poilsiautojų. Todėl šie įvykiai, galima sakyti, mūsų rinkai smogė dvigubai – viena vertus, buvo sustabdyti skrydžiai, sumažėjo turistų srautai, kita vertus, atsiliepė naftos rinkai ir tiesiogiai įtakoja kelionių kainas“, – sako T.Mikalonis.

Pasak jo, vien nuo šių metų pradžios aviacinio kuro kainos pasaulyje jau šoktelėjo apie 30 proc. „Į tai jau sureagavo dalis pasaulio avialinijų, pavyzdžiui, praėjusią savaitę apie kuro mokesčio didinimą paskelbė Australijos „Qantas“, Singapūro „Singapore Airlines“, apie tai jau kalba ir JAV avialinijos. Tokia pati situacija ir kelionių organizatorių rinkoje – dalis Vakarų Europos šalių kelionių organizatorių jau paskelbė keliantys kuro mokesčius“, – teigia „Novaturo“ atstovas.

Paryžiuje įsikūrusi Tarptautinė Energetikos Agentūra („International Energy Agency”) paskutiniame savo tyrime paskelbė, kad net 64 proc. aviacinio kuro į Europą praėjusių metų pabaigoje atkeliavo iš Šiaurės Afrikos bei Artimųjų Rytų. Būtent šiuose regionuose nuvilnijo neramumų banga šių metų pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius