-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britas per minios finansavimo platformą jau surinko tūkstančius svarų byloms prieš „Brexit“ autorius

Minios finansavimas (ang. crowfunding) yra puikus būdas greitai ir patogiai surinkti pinigų bet kuriai beprotiškai idėjai. Jei tik ji patinka internautams, gali tikėtis surinkti daug pinigų. Britas Marcusas J.Ballas nutarė tokiu būdu surinkti lėšų bylinėjimuisi su tais, kurie iškėlė Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš ES idėją ir dėl to smarkiai melavo.
Demonstracija Londone
Demonstracija Londone / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Parama

M.J.Ballas jau surinko per 145 tūkstančius svarų, kuriuos skirs advokatams bylose prieš didžiausius „Brexit“ šalininkus. Jų toli ieškoti nereikia – buvęs Londono meras Borisas Johnsonas ir buvęs eurospektiškosios britų partijos „Ukip“ įkūrėjas Nikelas Farage'as.

Akcijos afiša
Akcijos afiša

Vyras ne tik surinko pinigų, bet jau ir subūrė komandą teisinei kovai.

Mes negalime garantuoti sėkmės, bet mes galime garantuoti tai, kad stengsimės iš visų jėgų, – sakė M.J Ballas.

Kai leidinys „Business Insider“ liepą kalbėjo su M.J.Ballu, jis buvo surinkęs 91 tūkstantį svarų, o tikslas buvo – 100 tūkstančių.

Jis tuo metu sakė, kad buria teisininkų komandą, kuri kels ieškinius „Vote Leave“ kampanijos lyderiams dėl visuomenės klaidinimo, melo, rasistinių pareiškimų ir net sukčiavimo.

Tačiau šiandien britas jau yra surinkęs 145 tūkstančius svarų ir turi nemažą komandą, su kuria pasiruošęs imtis bylinėjimosi maratono. Tiesa, melo jie ieškos abejose stovyklose.

„Jeigu „Brexit“ teisingumas yra tikras, tai mes turime ištirti nesąžiningumą abejose pusėse. Jeigu mes galime iškelti rimtas bylas prieš politikos lyderius, tai mes galime kelti ieškinius tiek referendumo šalininkams, tiek priešininkams“, – sakė jis.

Marcusas J.Ballas
Marcusas J.Ballas

M.J.Ballas jau pasamdė Londone įsikūrusios teisininkų firmos „Edmonds Marshall McMahon“, kurie turi patirties bylose prieš kompanijas „Shell“, „Rolls Royce“ ir Londono Lutono oro uostą.

Tiesa, pinigus pradėjęs rinkti britas nesitiki, kad kova bus lengva, anaiptol, pasak jo, bus labai sunku pasiekti sėkmę teismuose. „Mes norime, kad visi aukotojai suprastų, jog tai yra didelis iššūkis. Mes negalime garantuoti sėkmės, bet mes galime garantuoti tai, kad stengsimės iš visų jėgų“, – sakė kovos prieš „Brexit“ autorius.

Kai kurie aukotojai pervedė ženklas sumas pinigų. Pavyzdžiui, 10 aukotojų pervedė daugiau nei po tūkstantį svarų. Iš viso pinigus aukojo beveik 5 tūkstančiai žmonių.

M.J.Ballas dabar mano, kad reiktų surinkti 2 milijonus svarų, nes „gynyba gali naudotis dešimtimis milijonų svarų“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius