-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bronius Bradauskas: jei nenorime skursti, euras mums būtinas

Tik 12 proc. Lietuvos gyventojų mano, kad euro įvedimas šalyje neturės jokių neigiamų pasekmių, nepaisiant to, Lietuvos Vyriausybė nestabdo euro įvedimo ir sako, kad viskas bus gerai.
Bronius Bradauskas
Bronius Bradauskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Seimo biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Bronius Bradauskas mano, kad nėra kito kelio, jei nenorime skursti. Jo nuomone, nereikia bijoti kainų kilimų, nes to išvengti neįmanoma.

„Kainų kilimas, kuris labai gąsdina? Noriu pasakyti visiems Lietuvos žmonėms, kad jos kilo ir kils, nes kyla mūsų darbo užmokestis. Europos Sąjunga ir Lietuva yra susisiekiantys indai, tad negali būti taip, kad kylant mūsų algoms, kainos nekiltų. Kai Lietuvos darbo užmokesčio vidurkis susilygins su Europos, tada ir kainos susilygins.“

Pašnekovo nuomone, dabartinis kainų kilimas galimas tik dėl tam tikrų apvalinimų, tačiau Seimas priėmė griežtą įstatymą, kuris numato prekybininkams ir paslaugų tiekėjams dideles baudas už bandymą sukčiauti, pasinaudojant proga, didinti kainas.  

„Mes numatome kitais metais labiausiai pažeidžiamam sluoksniui, mažas pensijas gaunantiems, didinti pensijas, didinti neapmokestinamą minimumą, didinti minimalų darbo užmokestį. Tai eilė priemonių, kurios ne tik sušvelnins ir duos teigiamos naudos įsivedus eurą. Lietuvos žmonėms tikrai nereiktų to bijoti“, – sakė B. Bradauskas.

Visą laidos įrašą galite išgirsti čia.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius