Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Būsto paskolų draudimas“ sausį–balandį turėjo tik 25 klientus

Kelių šimtų milijonų įsipareigojimų bankams slegiama valstybės įmonė „Būsto paskolų draudimas“ šiemet sausį–balandį pasirašė 25, o pernai tuo pačiu laikotarpiu – 608 draudimo sutartis.
Paskolų politikoje permainų sunku nepastebėti.
Litai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Bendrovės direktoriaus pavaduotoja Rita Stanaitienė svarstė, kad viena iš priežasčių, kodėl sulaukiama mažiau klientų, gali būti ta, kad bankai paprasčiausiai laukė sutarties su bendrove pratęsimo ar draudimo bendrovės įstatinio kapitalo didinimo, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

SEB banko Produktų plėtros departamento direktorius Justinas Murauskas teigė, kad šiuo metu bankas su „Būsto paskolų draudimu“ tęsia bendradarbiavimą dėl ankstesniais laikotarpiais išduotų paskolų draudimo, tačiau šiuo metu naujų paskolų taikydami šios įmonės draudimą klientams nesiūlo.

„Tolesnis bendradarbiavimas dėl naujų kreditų išdavimo su „Būsto paskolų draudimo“ teikiamu draudimu labai priklausys nuo to, kaip bendrovė ketina organizuoti savo veiklą ateityje, valdyti riziką ir vykdyti jau prisiimtus įsipareigojimus“, – aiškino J.Murauskas.

„DnB NORD“ ir „Swedbank“ bankų atstovai „Verslo žinioms“ nurodė, kad su draudimo bendrove jų santykiai darbiniai, klientų veiksmų jie neriboja – tie, kurie nori draustis, tai ir gali daryti.

Lietuvos bankų asociacija prieš keletą dienų paskelbė, kad asociacijai priklausantys bankai pratęsė bendradarbiavimo sutartis su „Būsto paskolų draudimu“. Sutartyse numatoma, jog finansinių sunkumų patiriantiems draudėjams bankai galės atidėti paskolos grąžinimą iki vienerių metų, o įmokas už juos tuo laikotarpiu mokės „Būsto paskolų draudimas“.

Ši nuostata galiojo ir ankstesnėje sutartyje. Tačiau sutartyje buvo ir pokyčių – anksčiau draudimo išmokų mokėjimas galėjo būti išdėstomas 12 mėnesių, o dabar bankai pinigus atgautų per 36 mėnesius.

Sutartis pratęsta ne metams, o dvejiems, o nauja ir tai, kad „Būsto paskolų draudimas“ su bankais susitarė taikyti naują (papildomą) galimybę – bendrovė galės apmokėti susidariusią būsto kreditą paėmusio asmens skolą pagal būsto kreditavimo sutartį bankui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius