Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 21 /19:03

Buvęs banko „Snoras“ vadovas Raimondas Baranauskas žada grįžti į Lietuvą, prokurorai sako, kad su jais nebuvo susisiekta

Raimondas Baranauskas, buvęs „Snoro“ vadovas, žada grįžti į Lietuvą vos tik jam bus paskirtas susitikimo su prokuroru laikas. Tuo tarpu prokurorai teigia, kad su jais nebuvo susisiekta.
Raimondas Baranauskas
Raimondas Baranauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

R.Baranauskas išplatino viešą laišką, kuriame teigia, kad akistatos su teisėsauga nevengia.

„Šiuo metu užtikrinu, jog esu pasirengęs atvykti ir, jei reikia, išsamiai paaiškinti situaciją, duoti parodymus. Manau, jog to reikia ir siekiant išsiaiškinti padėtį, nuraminti banko darbuotojus bei klientus. Tiesiogiai ir, jei reikės, pasitelkęs gynėjus, pateiksiu visus rūpimus atsakymus“, – rašo R.Baranauskas.

Tuo tarpu Generalinė prokuratūra (GP) praneša, kad R.Baranauskas kol kas nebandė susisiekti su ikiteisminį tyrimą atliekančiais prokurorais.

Anot GP Viešųjų ryšių skyriaus vadovės Rūtos Dirsienės, prokurorai iki pirmadienio vakaro negavo jokių žinių nei iš R.Baranausko, nei iš kokių nors jo atstovų, apie jo ketinimus atvykti į apklausas. Prokuratūra, anot R.Dirsienės, kol kas neturi duomenų apie tikslią R.Baranausko buvimo vietą.

R.Baranausko Lietuvoje nėra nuo antradienio – įvairių šaltinių duomenimis, jis yra Ukrainoje ar Latvijoje.

Buvęs nacionalizuoto banko „Snoras“ viceprezidentas Naglis Stancikas pirmadienį teigė jau grįžęs į Lietuvą ir bendradarbiaujantis su teisėsauga. Prokuratūros atstovė nei patvirtino, nei paneigė, kad jam pateikti įtarimai.

Anot GP atstovės R.Dirsienės, pastarosiomis dienomis „prokurorai vykdo labai intensyvų tyrimą“, tačiau išsamiau jo kol kas nekomentuoja.

Generalinė prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą dėl aplaidaus buhalterijos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, pinigų plovimo banke „Snoras“. Prokurorai kol kas nekomentuoja, ar paskelbta banko vadovų tarptautinė paieška.

Tuo metu Lietuvos banko atstovai teigia, kad situacija banke yra kur kas prastesnė nei manyta. Anksčiau buvo nustatyta, kad „Snore“ trūksta daugiau kaip milijardo litų vertės vertybinių popierių, o dabar jau aiškėja, kad turto yra dar mažiau.

„Būtų gerai, kad jie ateitų ir pasakytų, kas kur suslėpta. Bet jūs patys suprantat, kad to tikėtis nelabai įmanoma“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė Lietuvos banko valdybos narys V.Geralavičius.

Išsamiau apie banko „Snoras“ nacionalizaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius