Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs Rusijos finansų ministras Aleksejus Kudrinas: „Sankcijos Rusijai kainuos 50 mlrd. dolerių per ketvirtį“

Buvęs Rusijos finansų ministras, Prezidento ekonominės tarybos prezidiumo narys Aleksejus Kudrinas mano, kad įtampa Ukrainoje Rusijai kainuos 50 mlrd. dolerių per ketvirtį, praneša finmarket.ru
Rusijos finansų ministras Aleksejus Kudrinas
Buvęs Rusijos finansų ministras Aleksejus Kudrinas / „Scanpix“ nuotr.

Buvo konfliktas su Gruzija. Tada sankcijos tęsėsi nuo trijų iki šešių mėnesių.

„Buvo konfliktas su Gruzija. Tada sankcijos tęsėsi nuo trijų iki šešių mėnesių. Vėliau situacija stabilizavosi. Dabar sankcijos gali tęstis ilgiau, be to, gali būti ir antroji sankcijų banga“, – ketvirtadienį teigė ekonomistas.

Pasak jo, esminis skirtumas tarp pirmosios ir antrosios sankcijų bangų yra tai, kad be tiesioginių ekonominio spaudimo būdų, gali būti ribojami Rusijos finansinių institucijų veiksmai atliekant operacijas užsienio valiuta: „Operacijos nesustos, tačiau Rusijos bankai negalės naudotis ES ar JAV korespondentinėmis sąskaitomis. Gal tai ir neįvyks, tačiau turime prisiminti, kad tokių precedentų būta.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./50 JAV dolerių ir Rusijos rubliai
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./50 JAV dolerių ir Rusijos rubliai

A.Kudrinas teigė, kad Rusijos vyriausybė imsis priemonių padėti savo verslininkams, taip pat ir suteikiant jiems kreditinius išteklius Rusijos bankuose. „Tam bus panaudoti turimi resursai. Šiuo metu nekalbu apie Rezervo arba Nacionalinės gerovės fondus, į kuriuos tokiais atvejais visi ima žiūrėti. Yra ir kitų būdų – pavyzdžiui, valstybės garantijos“, – paaiškino buvęs finansų ministras.

Anksčiau A.Kudrinas yra sakęs, kad Rusijos bendrovėms kreditinės linijos užsienio bankuose užsidaro. Rusijos bendrovių skola užsienio bankams šiuo metu viršija 700 milijardų dolerių. Po Krymo okupacijos sumažėjo ne tik rusiškų įmonių kreditavimas, bet ir ėmė stoti bendri užsienio ir Rusijos įmonių projektai.

Ekonomistas prognozavo, kad nei planuoto 3,5 proc., nei vėliau pataisyto 2,5 proc. Rusijos ekonomikos augimo nebus. Pasak jo, ir 1 proc. būtų gerai, tačiau gali būti, jog augimas visai sustos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius