-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusį „Snoro“ vadovą Raimondą Baranauską gerai pažįstantis Stasys Brundza: rusai demonstravo nepasitikėjimą juo

Valstybės nacionalizuoto banko „Snoras“ akcininką ir prezidentą Raimondą Baranauską neblogai pažįstantys žmonės LNK laidos „Nuo... Iki...“ metu pasidalijo mintimis tiek apie verslininko charakterį, tiek spėjimais, kas galėjo nulemti pastaruoju metu vykstančius įvykius.
Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas
Vladimiras Antonovas ir Raimondas Baranauskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Garsus autolenktynininkas, kolekcininkas Stasys Brundza pakankamai gerai pažįsta R.Baranauską, jis taip pat žino ir tai, kaip dirbo bankas „Snoras“. S.Brundza – buvęs banko „Snoras“ tarybos narys ir metus jai vadovavęs.

S.Brundza teigia, kad apie „Snoro“ nacionalizavimą jis sužinojo iš žiniasklaidos. Jis negailėjo teigiamų žodžių Lietuvos banko valdybos pirmininkui Vitui Vasiliauskui – anot kolekcininko, šis vadovas neatsiribojo tylos siena, dabar ginami žmonių ir verslo interesai. S.Brundzos teigimu, tai, kad viskas buvo atlikta greitai ir ryžtingai, neleido šalyje kilti panikai.

Rusai nepasitikėjo

Kalbėdamas apie patį R.Baranauską, S.Brundza sakė, jog jam labiausiai patiko jo ūkiškumas. „Kalbant apie Lietuvos bankus, jis buvo vienintelis akcininkas, kuris diena iš dienos dirbo“, – sakė S.Brundza.

Lenktynininką taip pat stebindavo R.Baranausko ištvermė ir  santūrumas, kuris pasireikšdavo bendraujant su verslininkais iš Rusijos. „Rusai akivaizdžiai demonstravo nepasitikėjimą R.Baranausku, – sakė S.Brundza. – Tai buvo tam tikras žeminimas ir arogancija.“

Paklaustas apie dabar pasirodžiusią informaciją dėl „Snoro“ veiklos, S.Brundza kol kas nenorėjo plačiau komentuoti. Anot S.Brundzos, mes kol kas turime per mažai informacijos. Tačiau laidoje jis ne kartą užsiminė, kad tam didelę įtaką galėjo turėti verslininkai iš Rusijos. Tą patį jis sakė ir apie prabangius pirkinius – anot S.Brundzos, to galbūt reikėjo ne tiek pačiam R.Baranauskui, kiek kontrolinį banko akcijų paketą valdžiusiam Vladimirui Antonovui.

Siūlė parduoti „Snorą“

Garsus verslininkas Benas Gudelis laidos metu spėjo, kad praėjusios savaitės įvykiai R.Baranauskui buvo labai netikėti.

„Tą dieną, kai buvo nacionalizuotas bankas, jo žmona buvo mūsų grožio salono kirpykloje. Jai paskambino telefonu, ji pašoko ir išbėgo, – tai, kaip žinią apie „Snoro“ nacionalizavimą sužinojo R.Baranausko žmona, pasakojo B.Gudelis. Jis įsitikinęs – jeigu R.Baranauskas būtų iš anksto žinojęs, kad taip įvyks, bent jau savo šeimą būtų įspėjęs iš anksto. – Tai buvo absoliučiai netikėtas veiksmas.“

B.Gudelis sakė, kad R.Baranauskas nebuvo jo artimas draugas, tačiau susitikdavo su juo verslininkų susibūrimuose. Jis, kaip ir S.Brundza, sakė, kad R.Baranauskas buvo santūrus žmogus.

B.Gudelis taip pat teigė žinąs, jog R.Baranauskas ne kartą sulaukė pasiūlymų parduoti banką.

Pirmadienį R.Baranauskas viešame laiške žadėjo grįžti į Lietuvą vos tik jam bus paskirtas susitikimo su prokuroru laikas. Tuo tarpu prokurorai teigia, kad su jais nebuvo susisiekta.

Visa informacija apie „Snoro“ nacionalizavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius