Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Chaosas Rusijoje – bankuose baigiasi grynieji pinigai, žmonės negali atsiimti indėlių

Ekonomikos krizė ir staigus rublio kurso kritimas privertė rusus skubėti į bankus atsiimti indėlių. Tačiau čia jie susiduria su problema – kai kuriuose bankuose nebėra grynųjų, praneša newsru.com.
Prie banko Rusijoje
Prie banko Rusijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Skelbiama, kad prie Maskvos kreditų banko trečiadienį išsirikiavo didelė eilė žmonių, kurie nori nutraukti savo terminuotųjų indėlių sutartis. Iš pradžių banko darbuotojai mėgino įtikinti žmones neatsiimti indėlių ir siūlė 20 proc. metines palūkanas bei sakė, kad norintiems nutraukti indėlius reikia užsiregistruoti iš anksto, tačiau galiausiai atvažiavo inkasatorių automobilis, ir pinigus imta išduoti. 

Didžiulės eilės nusidriekė prie banko VTB filialų, tačiau čia pranešta, kad indėlius bus galima atsiimti ne anksčiau penktadienio. Analogiška situacija susiklostė „Rosinterbanke“. Kai kuriuose kituose bankuose apie norimą atsiimti indėlį reikia informuoti mažiausiai prieš dieną. 

Uljanovske „Sberbank“ neišduoda žmonėms grynųjų netgi rubliais. Šio banko centrinio poskyrio darbuotojas pasakė, kad grynųjų išdavimas yra neįmanomas, nes „mes neturime nei kapeikos“. Kituose poskyriuose Uljanovske net nebeveikia bankomatai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius