Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tinklą „Čili“ krečia tikrintojai

Tikrintojai tapo nuolatiniais svečiais „Čili“ grupei priklausančiuose restoranuose. Taip jie reaguoja į grupėje dirbančių žmonių skundus, bet pripažįsta esantys bejėgiai prieš verslininkų gudrybes, rašo dienraščiai „Vilniaus diena“ ir „Kauno diena“.
Naujas restoranas „Čili pica“
„Čili pica“ / „INFOR“ nuotr.

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) pernai yra gavusi penkis skundus iš skirtinguose miestuose įsikūrusių „Čili kaimo“ ir „Čili picos“ restoranų darbuotojų. Skųstasi dėl viršvalandžių, darbo ir poilsio laiko organizavimo. VDI Piliečių prašymų tyrimo ir analizės skyriaus vedėjo pavaduotojos Irinos Tanukevičienės teigimu, toks skundų skaičius nėra didelis, turint omenyje tinklo dydį ir jame dirbančių žmonių skaičių.

„Šie skundai nepasitvirtino. Tačiau nustatėme pažeidimų dėl sveikatos saugos. Nurodėme įgyvendinti šešis reikalavimus“, – teigė ji.

Anot jos, darbuotojų skundus dėl darbo laiko įrodyti sunku.

„Viena vertus, dėl to, kad darbuotojai nenori teikti informacijos. Kita vertus, mūsų inspektoriai, siekdami nustatyti darbo laiko pažeidimą, restorane apsilanko ryte ir vakare. Kai grįžtama vakare, viskas būna sutvarkyta taip, kad tikrai nekiltų įtarimų, jog kas nors dirba per ilgai ar ne savo laiku“, – sakė I.Tanukevičienė.

Bendrovės „Čili Holdings“ valdybos pirmininkas Dainius Kalina pripažino, kad restoranuose „Čili“ žmonės dirba ir puse etato, ir visu, ir tik ketvirčiu. Anot jo, įmonei priklausantys restoranai nuolat tikrinami.

„Nebuvo mėnesio, kad į mūsų restoranus nebūtų atėję kokie nors tikrintojai. Patikros vyksta nuolat, bent kartą per savaitę sulaukiame tikrintojų. Ne tik iš Darbo inspekcijos, bet ir Mokesčių inspekcijos, Priešgaisrinės apsaugos, Veterinarijos tarnybos ir taip toliau“, – aiškino D.Kalina. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius