Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Creditinfo Lietuva“: kovą įmonių įsiskolinimai padidėjo 169 mln. litų

Lietuvos įmonių pradelsti įsiskolinimai kovą išaugo daugiau kaip 169 mln. litų ir mėnesio pabaigoje siekė 3,5 mlrd. litų. Vasarį įmonių įsiskolinimų augimas buvo mažesnis ir siekė 145 mln. litų.
Greitųjų vartojimo paskolų poreikis auga.
Įsiskolinimas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Creditinfo, UAB

Per kovo mėnesį verslas padengė daugiau kaip 124 mln. litų pradelstų įsiskolinimų, arba beveik 41 mln. litų daugiau nei vasarį, pranešė kreditų biuras „Creditinfo Lietuva“.

„Kovą įmonių pradelsti įsiskolinimai augo, tačiau neviršijo paskutinio pusmečio vidurkio. Be to, verslas kovą padengė didžiausią pradelstų skolų sumą per pirmąjį šių metų ketvirtį. Sumažėjo ir skolininkų skaičius, kuris parodo, kad verslo atsiskaitymuose palaipsniui artėjama prie stabilizacijos“, – pranešime sakė „Creditinfo Lietuva“ kredito rizikos vadovė Alina Buemann.

Anot jos, ryškiausias įmonių pradelstų įsiskolinimų sumažėjimas kovo mėnesį užfiksuotas komunalinių paslaugų bendrovėms. Verslo pradelstos skolos šio sektoriaus įmonėms kovo mėnesį, palyginus su vasariu, sumažėjo 11 proc., o skolininkų skaičius krito 24 procentais.

Daugiausiai – 15 proc. – įmonių pradelsti įsiskolinimai per kovo mėnesį išaugo išperkamosios nuomos, lizingo ir vartojimo kreditų bendrovėms. Taip pat šiame sektoriuje kovą, palyginti su vasariu, labiausiai padidėjo ir naujų skolininkų skaičius, kurio augimas siekė 11 procentų.

Bankams ir kredito unijoms įmonių pradelstos skolos per mėnesį padidėjo 6 procentais.

„Įmonių pradelsti įsiskolinimai finansų įstaigoms ir toliau išlieka didžiausia problema. Verslas stengiasi laiku susimokėti už paslaugas, be kurių negalėtų sėkmingai veikti – mobilų ir fiksuotą telefono ryšį ar komunalines paslaugas, ir šiuose sektoriuose pradelstos skolos auga nežymiai ar net mažėja“, – teigė A.Buemann.

„Creditinfo Lietuva“ duomenimis, iš 55 tūkst. realią veiklą vykdančių šalies įmonių, kas antra turi pradelstų įsiskolinimų ir yra vidutiniškai skolinga po 52 tūkst. litų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius