-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

D.Kreivys: turizmo sektoriuje matyti stabilizavimosi ženklų

Kritimą ir stagnaciją patyręs Lietuvos turizmo sektorius pagaliau stabilizavosi. Tai rodo 17 proc. išaugęs kelionių paslaugų eksportas ir 1,2 proc. padidėjęs turistų srautas. Tokius turizmo atsigavimą patvirtinančius duomenis pateikė ūkio ministras Dainius Kreivys, atidarydamas penktadienį vykstantį III Lietuvos turizmo forumą.
Dainius Kreivys
Dainius Kreivys,Lietuvos ūkio ministras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Dainius Kreivys

„Šiais metais jau galime nusišypsoti. Savo gerumu nustebinusi vasara turizmo sektoriaus atstovus taip pat nuteikė optimistiškai ir leido verslui uždirbti pelno. Augantis turizmas tik patvirtina geresnių laikų prognozę“, – teigė D.Kreivys.

Forumo dalyviams pristatydamas keturias svarbiausias turizmo kryptis – kultūrinį, aktyvųjį, sveikatos ir dalykinį (konferencijų) turizmą – ministras pabrėžė tinkamą pastarosios krypties pasirinkimą. „Vienas didžiausių akcentų konferencijų turizmo srityje buvo ką tik parodų centre „Litexpo“ vykęs IGF forumas, kuriame dalyvavo keli tūkstančiai žmonių iš viso pasaulio. Mes esame pajėgūs organizuoti tokio masto renginius“, – įsitikinęs D.Kreivys.

Artėjantis Lietuvos pirmininkavimas ESBO taip pat suteiks dideles galimybes plėtoti konferencijų turizmą. Ūkio ministro teigimu, artimiausiu metu planuojama steigti Nacionalinį konferencijų biurą.

Ministras tvirtina, kad potencialo turi ir viena iš aukščiausią pridėtinę vertę kuriančių turizmo sričių – sveikatos turizmas. Pasak jo, šiuo metu Lietuva turi du kartus daugiau gydytojų nei bet kuri kita Europos Sąjungos šalis, todėl labiau turėtume planuoti „pacientų importą“ nei „gydytojų eksportą“.

Šiais metais Pasaulinės turizmo dienos proga surengtame turizmo forume labiausiai akcentuojamas kultūrinis turizmas, kultūros paveldo apsauga. Net trečdalis (29 proc.) turizmui numatytų ES struktūrinių fondų lėšų skirta kultūros paveldo objektams. Palyginti su kitomis turizmo sritimis, tai sudaro didelę dalį. Šiuo metu ūkio ministras yra pasirašęs įsakymus dėl ES lėšų skyrimo 38 kultūros paveldo objektams už 174,4 mln. litų visoje Lietuvoje.

Turizmas – itin svarbi eksporto dalis. Ūkio ministerija siekia įgyvendinti Lietuvos, kaip Šiaurės Baltijos šalių paslaugų centro, viziją. Tikimasi, kad turizmo paslaugos 2015 metais sudarys apie 10 proc. viso Lietuvos paslaugų eksporto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius