Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

D.Trumpas ketina įtraukti stambųjį verslą į darbo vietų sugrąžinimo procesą

Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas per ketvirtadienį Baltuosiuose rūmuose įvykusį susitikimą su stambių JAV įmonių vadovais pareiškė, kad ketina juos įtraukti į darbo vietų gamybos sektoriuje sugrąžinimo iš užsienio bei dominuojančio šalies vaidmens tarptautinėje prekyboje atkūrimo procesą.
Donaldas Trumpas ir Seanas Spiceris
Donaldas Trumpas ir Seanas Spiceris / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

„Jie pritaria mūsų siekiui sugrąžinti gamybą ir sukurti naujų darbo vietų šioje šalyje“, – po susitikimo su 24 įmonių vadovais sakė JAV prezidentas.

Susitikime, be kitų, dalyvavo ir bendrovių „Dow Chemical“, „General Electric“, „Lockheed Martin“, „Caterpillar“, „Campbell Soup“, „Harris“, „Johnson & Johnson“, „Emerson Electric“, „Corning“ ir „Nucor“ vadovai.

D.Trumpas pasinaudojo atvira susitikimo dalimi ir dar kartą pakartojo dalį dar savo rinkiminės kampanijos temų ir sukritikavo „siaubingai blogas“ prekybos sutartis bei atkreipė dėmesį į didžiulį prekybos su Kinija ir Meksika disbalansą, skelbia naujienų agentūra „Bloomberg“. Jis pažadėjo nubausti kompanijas, kurios perkelia darbo vietas už JAV ribų.

Prieš susitikimą su D.Trumpu įmonių vadovai pasidalino į darbo grupes, kad susipažintų su reformomis tokiose srityse, kaip apmokestinimas, prekyba, reguliavimas, infrastruktūra ir darbo jėgos ištekliai.

Praėjusių metų gruodį D.Trumpas paskelbę sukūręs konsultacinę grupę gamybos klausimams. Jai vadovaujanti „Dow Chemical“ vadovą Andrew Liverisą. Šis po ketvirtadieninio susitikimo sakė, kad įmonių vadovai buvo „labai įkvėpti“ tuo, kokiu priemonių administracija ketina imtis, kad pagerintų verslo padėtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius