Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dalia Grybauskaitė: kainas turi diktuoti sąžininga konkurencija

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Konkurencijos tarybos pirmininku Šarūnu Keserausku aptarti kainų komunalinių paslaugų ir pieno sektoriuose.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Prezidentė pažymėjo, kad negalima taikstytis su nepagrįstomis šildymo ir didėjančiomis atliekų tvarkymo, pastatų priežiūros ir renovavimo kainomis, kurias diktuoja įvairiose komunalinių paslaugų srityse besiformuojantys monopoliniai dariniai.

„Konkurencijos taryba turi nustatyti, kas daro įtaką šioms kainoms. Komunalinis sektorius turi tarnauti žmonėms, o ne atvirkščiai“, – sakė prezidentė.

Valstybės vadovė taip pat atkreipė dėmesį į padėtį pieno sektoriuje, kai prisidengdami Rusijos sankcijomis pieno perdirbėjai pieno gamintojams moka gerokai mažesnę kainą, nei pieno savikaina, o pieno produktų kainos parduotuvėse netgi kyla. Konkurencijos taryba turėtų išsiaiškinti šios situacijos priežastis.

Visi rinkų dalyviai turi paklusti konkurencijos taisyklėms, veikti sąžiningai ir garbingai.

Prezidentė pabrėžė, kad Konkurencijos taryba turi dirbti efektyviai: aprėpti daugiau sektorių, niekam neleisti vilkinti bylų, bendradarbiauti su kitomis institucijomis. Tik stipri Konkurencijos taryba padės garantuoti teisingą ir konkurencingą rinkos plėtrą, sąžiningas kainas.

Rinkų demonopolizavimas, atveriantis galimybes naujiems dalyviams, keliantis investuotojų pasitikėjimą Lietuva, turėtų būti nuolatinis Konkurencijos tarybos veiklos uždavinys. Visi rinkų dalyviai turi paklusti konkurencijos taisyklėms, veikti sąžiningai ir garbingai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius