Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dalius Trumpa: gavę paramą pienininkai rastų išeitį

Rusijos pritaikytas maisto ir žemės ūkio produktų importo apribojimas Lietuvos pienininkams smogė sudėtingu laikotarpiu, tačiau su valstybės parama verslininkai rastų išeitį, tvirtina pieno perdirbimo bendrovės „Rokiškio sūris“ valdybos pirmininkas Dalius Trumpa.
Dalius Trumpa
Dalius Trumpa / Stop kadras

„Kol kas nuostolių mes neskaičiuojame, o mąstome, kaip įvykdyti savo įsipareigojimus žemdirbiams. Be valstybės paramos tai padaryti bus labai sunku“, – dienraščiui „Lietuvos rytas“ teigė D.Trumpa.

Anot jo, keturios didžiosios įmonės, kurios eksportavo gaminius į Rusiją, dabar per dieną surenka 1,4 tūkst. tonų perteklinio pieno. „Rokiškio sūris“, anot jo, per dieną superka per 1,5 tūkst. tonų pieno, iš kurio apie 350 tonų būdavo skiriama vien Rusijos rinkai.

„Gavę paramą esame pasirengę iš šio pieno gaminti produktus, kuriuos galima ilgai laikyti, netgi metus ar dvejus – sūrius, lieso pieno miltus, sviestą. Padėtis juk nebus tokia bloga visą laiką. Jei gausime valstybės paramą ir darbo apimtis nesikeis, darbuotojų skaičiaus nereikės mažinti. Jeigu paramos nebus, gamyba mažės, o drauge ir atlyginimai ar darbuotojų skaičius“, – kalbėjo D.Trumpa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius