Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Danai Raseiniuose investuos per 40 mln. Lt ir sukurs 200 naujų darbo vietų

Danų įmonė „Danspin“ investuoja daugiau nei 40 mln. litų į siūlų verpimo kilimams fabriką Raseiniuose, kuriame planuoja ne tik sukurti 200 naujų darbo vietų, bet ir įkurti eksperimentinės plėtros ir tyrimų centrą. Ūkio ministro įsakymu projektui skirta 5 mln. Lt valstybės dotacija.
Pinigai
Pinigai / E.Ovčarenko, S.Žiūros/BFL, T.Urbelionio/BFL nuotr., „15min“ montažas.

„Investicijų pritraukimas į Lietuvą – viena iš Vyriausybės prioritetinių sričių“, – teigia Ūkio ministras Rimantas Žylius. „Ypač džiugu, kad investicijos ateina ir į regionus – Raseiniuose Danijos įmonė apsisprendė ne tik sukurti kelis šimtus naujų darbo vietų, bet ir steigti tyrimų centrą bei plėtoti naujųjų technologijų kūrimą. Ir toliau dirbsime šia linkme, siekdami, kad Lietuva taptų dar ryškesnė investicijų žemėlapyje ir į šalį ateitų kuo daugiau kompanijų, sukursiančių patrauklių darbo vietų“, – sakė ministras.

„Įstaigos „Investuok Lietuvoje“ ir valdžios palaikymas buvo vienas svarbiausių kriterijų pasirenkant Lietuvą. „Investuok Lietuvoje“ mus lydėjo nuo projekto pradžios iki jo įgyvendinimo, dėl profesionaliai suteiktos pagalbos jis tapo realia investicija“, – pasakoja „Danspin“ generalinis direktorius ir vienas iš savininkų Larsas Petersenas.

VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Nocius džiaugiasi, kad eksperimentinės plėtros ir tyrimų centras bus kuriamas regione. „Tikimės, kad bendradarbiaudami su „Danspin“ galėsime pritraukti ir daugiau įmonių, taip formuodami regioninį branduolį“, – teigia M.Nocius.

Įmonė „Danspin“ veikia nuo 1931 m., gamybos padalinius ji turi Danijoje, Estijoje, o nuo 2002 m. fabrikas sėkmingai dirba ir Raseiniuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius