-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Danske“ bankas: ekonomika atsigauna, bet nedarbas nemažės (atnaujinta 10.36 val.)

„Danske“ banko analitikai teigia, kad Lietuvos ekonomikos atsigavimas įgauna pagreitį, tačiau pabrėžia, jog vidaus paklausa išliks vangi. Spartaus nedarbo lygio mažėjimo taip pat nesitikima.
Pinigai
Pinigai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Atsigavimas iš esmės yra nulemtas teigiamo eksporto“, – ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė „Danske“ banko vyresnioji analitikė Baltijos šalims Violeta Klyvienė. 2011 metai, jos teigimu, atrodys žymiai geriau negu šie, tačiau spartesnio ekonomikos augimo galima laukti 2012-aisiais.

Bankas prognozuoja, kad šiais metais Lietuvos ekonomika augs 1,2 proc. 2011 metais šaliai žadamas 3,5 proc., o 2012 metais – 4,2 proc. ekonomikos augimas. „Atsigaunanti išorinė paklausa Lietuvai atveria eksporto galimybes“, – teigiama banko parengtoje Baltijos šalių makroekonominių tendencijų apžvalgoje. Joje pabrėžiama, kad eksportas ir toliau išliks pagrindinis Lietuvos ekonomikos atsigavimo veiksnys.

Tiesa, spartesnio vidaus paklausos atsigavimo nesitikima. „Vidaus paklausos tendencijos išliks gana silpnos“, – sakė V.Klyvienė. Tai esą lems fiskalinė konsolidacija, vangus kreditavimas ir aukštas nedarbo lygis. 16–18 proc. siekiantis nedarbo lygis esą gali išsilaikyti dar kelerius metus, o mažės tik dėl aktyvios emigracijos.

V.Klyvienė priminė, kad sunkmečiu Lietuva tarsi prarado statybų sektorių, kuris buvo pritraukęs daug darbo jėgos, ir pabrėžė, jog tikėtis, kad didelis skaičius žmonių, kuris dirbo šioje srityje, greitai grįš į darbo rinką, tikėtis neverta. „Nedarbo lygis mažės tik pasiekus spartesnį augimo tempą“, – aiškino analitikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius