Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbdavių ultimatumas dėl minimalios algos didinimo: Tauragėje ji turi būti mažesnė nei Vilniuje

Vyriausybei svarstant planus kitais metais didinti minimalią mėnesio algą (MMA), darbdaviai kelia savo sąlygas. Darbuotojų atstovai Trišalėje taryboje teigia, kad yra linkę ieškoti kompromiso ir iš dalies supranta darbdavių argumentus dėl būtinybės diferencijuoti MMA.
Danas Arlauskas
Danas Arlauskas / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Mes pasiruošę derėtis, kalbėtis ir ieškoti kompromiso. Sutarėme dėl MMA vėl rinktis kovą, kai bus žinomi naujausi statistiniai duomenys, paprašėme informacijos iš „Sodros“. Dėl mažesnės MMA kai kuriuose sektoriuose mes pasiryžę kalbėtis. Laukiame argumentuotos nuomonės, konkrečių faktų, pagrindimo, tačiau ne verkimo, jog padidinus MMA verslas bankrutuos“, – BNS sakė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas.

Artūras Černiauskas
Artūras Černiauskas

Jo teigimu, profesinės sąjungos yra suinteresuotos, kad žmonės turėtų darbo vietas ir legaliai gautų kuo geresnį atlygį.

Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos vadovas Danas Arlauskas po Trišalės tarybos posėdžio antradienį BNS sakė, kad verslininkai iškėlė savo sąlygas: jei MMA nebus depolitizuota, susieta su vidutinio atlyginimo dydžiu bei diferencijuojama – jie derybose nedalyvaus.

„Mes pateikėme savo sąlygas. Jei į jas nebus atsižvelgta, nematome prasmės dalyvauti derybose“, – BNS sakė D.Arlauskas.

MMA siūloma sieti su vidutiniu atlyginimu, kuris skirtinguose šalies regionuose yra nevienodas.

Pasak jo, darbdaviai siūlo MMA sieti su vidutiniu atlyginimu, kuris skirtinguose šalies regionuose yra nevienodas: Vilniaus apskrityje – apie 2,7 tūkst. litų, o Tauragės – 1,6 tūkst. litų.

„Minimalią mėnesio algą pakėlus iki 1509 lito, Vilniuje ji sudarytų maždaug pusę vidutinio atlyginimo, tačiau Tauragėje – apie 80 proc. Be to, mes remiamės Darbo kodeksu ir reikalaujame, kad MMA būtų diferencijuojama pagal regionus, darbuotojų grupes, verslo šakas“, – BNS sakė D.Arlauskas.

Pasak jo, Lietuvos pramonininkų konfederacijos atstovai iškėlė dar vieną sąlygą – jeigu MMA bus padidinta, ji turės būti mokama visų sąžiningai, netrumpinant darbuotojams darbo dienų ir neprisidengiant kitomis priežastimis, kai alga liktų nepakitusi.

Šiai išlygai teigė pritariantis ir profesinių sąjungų konfederacijos vadovas A.Černiauskas.

D.Arlauskas neprognozavo, kada bus apsispręsta dėl dalyvavimo derybose dėl MMA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius