Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbo biržose registruojama daugiau laisvų darbo vietų

Naujausiais Lietuvos darbo biržos duomenimis, teritorinės darbo biržos įregistravo 5,4 tūkst. bedarbių, tai yra 11,5 proc. mažiau nei praėjusią savaitę.
Vilniaus darbo birža
Vilniaus darbo birža / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Vidutiniškai per dieną buvo užregistruojamas 1 071 bedarbis (praeitą savaitę – 1 277). Nedarbo lygis praėjusią savaitę beveik nekito: gegužės 20 d. šalyje buvo 326 tūkst. registruotų bedarbių, tai yra 15,1 proc. visų šalies darbingo amžiaus gyventojų (0,01 proc. daugiau negu praėjusią savaitę).

Džiugina, kad šią savaitę Lietuvos darbo birža negavo pranešimų apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus, o šalies darbdaviai pastarosiomis savaitėmis registruoja daugiau darbo pasiūlymų. Gegužės 14–20 dienomis buvo užregistruotos 2 598 laisvos darbo vietos – vidutiniškai 520 per dieną.

Darbo biržai tarpininkaujant per savaitę padėta įsidarbinti 4 252 asmenims – vidutiniškai 850 per dieną. Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiųstas 1 261 bedarbis, daugiausia – į viešuosius darbus (66,1 proc.).

Mažėja ir registruotų bedarbių, kurie į darbo biržas ateidavo registruotis dėl valstybės teikiamų mokesčių lengvatų. Bedarbiai, kurie buvo atleisti iš darbo per pastaruosius šešis mėnesius, sudaro iki 35 proc. (1 870 asmenų) bendro per savaitę įsiregistravusių bedarbių skaičiaus. Į darbo biržas atėjo ir mažiau žmonių, kurie nedirba ilgai (daugiau nei dvejus metus) arba iš viso nedirbę, kurie dažniausia kreipiasi dėl įvairių socialinių išmokų ir privalomojo sveikatos draudimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius