Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nedarbo lygis pasiekė didesnį nei 2004 m. lygį

Nedarbo lygis šiuo metu išaugęs tiek, kad yra pasiekęs didesnį nei 2004 m. lygį. Darbo paieškos portalo CVbankas.lt atliktas tyrimas patvirtina duomenis, kad darbo problema šiuo metu viena opiausių: 50 proc. tyrime dalyvavusių asmenų neturi darbo ir aktyviai jo ieško.
Darbas
Darbas / BFL nuotr.

Vadinasi, iš visų apklausoje dalyvavusių asmenų dirba tik kas antras, teigiama Cvbankas.lt išplatintame pranešime spaudai.

Turintieji darbą norėtų jį keisti

Nors pusė respondentų turi darbą, dauguma jų norėtų pokyčių – įsidarbinti kitoje įmonėje, užsiimti kitokia veikla. Beveik 50 proc. dirbančiųjų yra tvirtai apsisprendę ir nuolat ieško kito darbo, kiti 38 proc. norėtų keisti darbą, tačiau baiminasi pokyčių ekonomikos sunkmečiu. Vos 14 proc. darbą turinčių respondentų savo darbu yra patenkinti ir netgi nesvarsto dirbti kitur.

Aktualus ir papildomas darbas

Šiuo metu dirbantieji ne tik bijo netekti darbo vietos, susitaiko su prastesnėmis darbo sąlygomis, tačiau ir ieško papildomo darbo, kuris padėtų padidinti pajamas. Darbo paieškos portalo CVbankas.lt duomenimis, nuo praėjusių metų pradžios skelbimų, kad ieškoma papildomo darbo, yra padaugėję maždaug tris kartus. Dirbantieji ryžtasi padirbėti papildomai kelias valandas per dieną ar savaitę ir taip prisidurti prie algos.

Ar lengva rasti darbą?

Šiuo metu tarp dirbančiųjų ar ieškančiųjų darbo populiari nuomonė, kad darbą rasti sunku. Taip mano 42 proc. apklausoje dalyvavusių asmenų. Kiti 40 proc. teigia, kad darbo paieškos gali trukti itin ilgai, pavyzdžiui, daugiau nei pusę metų. Optimistiškai nusiteikę vos 4 proc. respondentų – jų nuomone, darbą galima rasti per porą savaičių. Todėl respondentai linkę manyti, kad reikia kasdien peržiūrėti atsirandančius darbo pasiūlymus, realiai įvertinti savo galimybes ir neatmestinai kandidatuoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius