Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Darbo vietos sparčiai tirpsta

Spalį Darbo birža užregistravo trečdaliu daugiau bedarbių nei pernai tuo pat metu. Darbo rinkos analitikai spėja, kad šis skaičius – tik ledkalnio viršūnė. O laisvos vietos spėriai tirpsta.
Vilniaus darbo birža
Vilniaus darbo birža / Dienraščio „15 minučių“ nuotr.

„Lietuvos rytas“ praneša, kad spalio mėnesį į šalies teritorines darbo biržas kreipėsi 21,8 tūkst. ieškančių darbo asmenų. Tai yra 14 proc. daugiau nei rugsėjį ir per 33 proc. daugiau negu 2007 metų spalį. Per dešimt šių metų mėnesių Darbo biržoje užsiregistravo iš viso daugiau kaip 189 tūkst. gyventojų. Palyginti su tuo pačiu metu pernai, šis skaičius šoktelėjo penktadaliu.

„Nuosmukio laikotarpis dar tik prasideda. Ypač sunkūs bus kiti metai. Dar daugiau bendrovių bus priverstos mažinti darbuotojų skaičių“, – įsitikinęs Lietuvos pramonininkų konfederacijos Ekonomikos ir finansų departamento direktorius Sigitas Besargirskas.

Pasak S.Besagirsko, bedarbių pagausės ir grįžus lietuvių emigrantams. Krizės šešėliui apgaubus Europą, pažeidžiamiausi tampa atvykėliai – jie pirmi netenka darbo. Svetur įsikūrusiems lietuviams sunku atlaikyti ir pigesnės darbo jėgos iš Bulgarijos bei Rumunijos konkurenciją.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad kas penktas bedarbis – jaunesnis nei 25 metų. Beveik 40 proc. iš jų neturi profesinio pasirengimo, per 15 proc. anksčiau niekada nedirbo. Kur kas geriau negu jaunimui sekėsi įsidarbinti tiems, kuriems per 50 metų. Darbą rado 54 proc. šio amžiaus gyventojų, įsiregistravusių Darbo biržoje.

Sėkmingiausios darbo paieškos buvo pakuotojams ir kitiems nekvalifikuotiems darbininkams, pardavėjams, krovikams, garo variklių ir katilinių operatoriams, virėjams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius