-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Daugiabučių renovavimui skatinti prašoma 8,5 mln. litų ES paramos

Rugpjūčio 10 d., Būsto ir urbanistinės plėtros agentūra (BUPA) pateikė paraišką Aplinkos projektų valdymo agentūrai (APVA) dėl projekto „Daugiabučių namų modernizavimo skatinimas, I etapas“ finansavimo. Siekiant sukurti sąlygas, palengvinančias daugiabučių renovavimo procesą, prašoma 8,5 mln. litų paramos iš Europos regioninės plėtros fondo.
 Šiuo metu renovacija Vilniuje ir visoje šalyje yra beveik sustojusi. Anot specialistų, įstatymų pataisos turėtų ją paskatinti.
Renovacija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Renovacija Pinigai

“Už šias lėšas, įgyvendinus pirmąjį projekto etapą, kuris truks dvejus metus, būtų apmokyti būsto sektoriaus dalyviai, sukurti tipiniai daugiabučių namų modernizavimo projektai, atlikta modernizavimo programos stebėsena, gyventojų apklausa ir kitos studijos, ” - teigia BUPA direktorius Valius Tuminas.

Pasak Kastyčio Tumino, jei paraiška bus parengta kokybiškai ir derinimas neužtruks, jos vertinimą numatoma baigti iki rugpjūčio 24 d. Netrukus po to, kai Aplinkos ministerija patvirtins vertinimo išvadą, bus pasirašoma sutartis, teigiama pranešime spaudai.

Kaip informavo BUPA direktorius Valius Serbenta, įgyvendinant projekte numatytas veiklas, jau pradėti  gyventojų konsultavimo telefonu paslaugos pirkimo darbai. Parengti viešųjų pirkimų dokumentai bei skelbiama supaprastintų viešųjų pirkimų procedūra. Naudojant nemokamą Agentūros telefono liniją  bus valdomi telefoninių skambučių srautai, teikiamos konsultacijos gyventojams daugiabučių namų modernizavimo klausimais. Tikimasi, kad jau rugsėjo mėnesį bus pasirašyta sutartis su Agentūra dėl projekto finansavimo ir bus galima pradėti  įgyvendinti artimiausiam laikotarpiui numatytas veiklas.

2011 m. Būsto ir urbanistinės plėtros agentūra teiks paraišką antrajam projekto etapui vykdyti. Planuojama, kad šio etapo vertė sieks 26 mln. litų.

Pastatų energetinio efektyvumo didinimas yra viena iš penkių Vyriausybės Ekonomikos skatinimo plano dalių. Birželio mėnesį Vyriausybės posėdyje buvo nutarta skirti daugiau kaip 35 mln. Lt 2007 – 2013 m. ES struktūrinės paramos ir Lietuvos Respublikos biudžeto lėšų daugiabučių namų modernizavimo skatinimui ir numatyta pervesti 785 mln. litų įsteigtam Kontroliuojančiajam fondui. Šis fondas per finansinius tarpininkus teiks ilgalaikes lengvatines paskolas gyventojams, siekiantiems atnaujinti savo būstą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius