-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiau nei pusė interneto parduotuvių pažeidžia vartotojų teises

Daugiau nei pusė interneto svetainių, kuriose parduodamos elektronikos gėrybės, pažeidžia įstatymus, saugančius vartotojų teises. Tai parodė Europos Sąjungoje (ES) atliktas tyrimas, kurio metu buvo išanalizuotos 369 interneto svetainės, kuriose galima įsigyti mobiliųjų telefonų, DVD grotuvų ir panašių prekių.
Nuostaba
Dažniausiai pažeidžiama vartotojų teisė nenurodant priežasties grąžinti internetu pirktą prekę per 7 dienas. / Photos.com

Kaip rašo britų visuomeninio transliuotojo BBC interneto svetainė, 26-iose ES šalyse, taip pat Islandijoje ir Norvegijoje atlikto tyrimo metu paaiškėjo, kad 203 interneto puslapiai vartotojams buvo pateikę klaidinančią informaciją.

Dažniausiai pažeidžiama vartotojų teisė nenurodant priežasties grąžinti internetu pirktą prekę per 7 dienas. Bet kuriai interneto svetainei, kuri ir toliau pažeidinės taisykles, bus skirtos baudos.

„Iš skundų, kuriuos gauna Europos vartotojų centrai, skaičiaus mes matome, kad tai didelė problema. Daugiau nei pusė prekiautojų nuvilia vartotojus“, – sakė ES komisarė Meglena Kuneva.

Tyrimo rezultatai rodo, kad du trečdaliai (66 proc.) internetinių parduotuvių nepakankamai informavo vartotojus, jog internetu pirktą prekę jie gali grąžinti per 7 dienas ir atgauti visus pinigus, nenurodydami grąžinimo priežasties. Taip pat vartotojams nebuvo paaiškinta, kad sugedusią prekę jie gali grąžinti ar pasikeisti du metus po įsigijimo.

45 proc. interneto svetainių nepateikė informacijos apie papildomus mokesčius už prekių pristatymą. O trečdalis pilnai nenurodė parduotuvės pavadinimo, adreso, elektroninio pašto. Todėl su nesklandumais susidūrę pirkėjai vargiai galėtų susisiekti su pardavėju.

Visos interneto parduotuvės, kurios neištaisys esančių pažeidimų, gaus įspėjamuosius laiškus. Jei ir tada nesureaguos tinkamai, bus baudžiamos baudomis.

„Tai visos Europos problema. Reikės įdėti daug darbo, kad šis sektorius veiktų taip, kaip priklauso“, – tikino M.Kuneva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius