Degalai vasarą gali brangti 10 centų

Prognozuojama, kad vasarą degalai gali kainuoti 10 centų daugiau nei dabar. Tačiau specialistai teigia, jog šis degalų kainų šuolis, susijęs su naftos kainos augimu, Lietuvai gali būti net naudingas.
Degalinė
Degalinė / BFL/Sauliaus Žiūros nuotr.

Kaip pranešė LRT Naujienų tarnyba, prognozuojamas degalų kainų šuolis siejamas su tuo, kad pasaulyje jaučiamas ekonomikos atsigavimas, su tuo susijęs naftos kainos didėjimas, įtaką daro ir dolerio kurso smukimas. Šiuo metu naftos kaina yra apie 50 JAV dolerių už barelį,  prognozuojama, kad antroje metų pusėje kaina pakils iki 60-70 dolerių už barelį.

LRT kalbinti degalinių atstovai sakė, kad bent jau Lietuvoje degalų kainos augs ne itin daug – galbūt apie 10 centų. Jie taip pat teigė, jog pastaruoju metu degalų nuperkama mažiau, nepadeda ir jokios akcijos.

Tuo tarpu ekonomikos specialistai teigia, kad naftos kainos augimas Lietuvai gali būti netgi naudingas – mat daugiausia mūsų šalies eksporto yra nukreipta į NVS šalis, šioms  gaunant didesnes pajamas už naftą galima tikėtis ir eksporto apimčių augimo.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius