-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dėl banko „DnB NORD“ obligacijų nuostolių patyrę investuotojai prašo atlyginti žalą

Investuotojai, patyrę nuostolių dėl „DnB NORD“ banko obligacijų įsigijimo už iš to paties banko paskolintas lėšas, kreipėsi į banką prašydami atlyginti patirtą žalą, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
„DnB Nord“
Į „DnB NORD“ banką kartu kreipėsi 24 investuotojai, turintys 51,644 mln. Lt nominalios vertės obligacijų. / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Investuotojų asociacijos suburtiems panašiai nukentėjusiems neprofesionaliemss investuotojams ginče su „DnB NORD“ banku atstovauja verslo teisės advokatų profesinė bendrija „Adlex“.

„Platinant „DnB NORD“ banko obligacijas nebuvo įvertintas šio produkto tinkamumas, dėl ko pažeidžiant visoje Europos Sąjungoje taikytinus teisės aktų reikalavimus investuotojams galėjo būti suteikta klaidinga investavimo rekomendacija, kuri sukėlė didelę turtinę žalą", – sakė „Adlex“ partneris advokatas Linas Jakas.

Pasak jo, susidariusią situaciją bus siekiama išspręsti taikiai, tačiau „DnB NORD“ bankui atsisakius tai padaryti, bus kreipiamasi į teismą.

Į „DnB NORD“ kartu kreipėsi 24 investuotojai, turintys 51,644 mln. Lt nominalios vertės obligacijų.

Pasak Investuotojų asociacijos valdybos pirmininko Tomo Pilipavičiaus, dėl 2007 metais platintų „DnB NORD“ obligacijų į asociaciją daugiausia kreipėsi nepatyrę investuotojai, kuriems tai buvo viena iš pirmųjų pažinčių su vertybiniais popieriais. „Tačiau jiems buvo aktyviai siūloma įkeisti nekilnojamąjį turtą ir investuoti už skolintas lėšas, nors tai neatitiko klientų rizikos profilio“, – sakė T.Pilipavičius.

Bankas ir jo darbuotojai buvo motyvuojami komisiniais, gautais už išplatintas obligacijas, todėl ne visais atvejais, pasak investuotojų, buvo atskleistos investicijos rizikos ir patikrintas parduodamo produkto tinkamumas konkrečiam klientui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius