Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl kelių programos finansavimo – nesusipratimas Seime

Dėl keliams skiriamų milijonų Seime susikirto premjero Andriaus Kubiliaus vadovaujamas ministrų kabinetas, rašo „Lietuvos rytas“.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / 15min.lt/Irmanto Gelūno nuotr.
Temos: 1 Seimas

Tikslindama šių metų valstybės biudžetą Finansų ministerija iš 1,3 mlrd. litų valdančio Kelių fondo pasiūlė atimti beveik 600 mln. litų. Tai turėjo įteisinti įstatymo pataisos, kurios leistų šio fondo lėšas sunkmečiu panaudoti kitoms reikmėms.

Tačiau Vyriausybės teiktam įstatymo pataisų projektui antradienį nebuvo pritarta. Tam pasipriešino ne tik Seimo opozicija, bet ir kai kurie valdantieji.

Paskelbus balsavimo rezultatus paaiškėjo, kad susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, įnirtingai ginantis Kelių fondo lėšas, buvo posėdžių salėje, bet nebalsavo. Tuo tarpu Liberalų sąjūdžio frakcijos nariai per šį balsavimą susilaikė. Juos parėmė kai kurie liberalcentristai ir „prisikėlėliai“.

Vėliau susisiekimo ministras „Lietuvos rytui“ sakė esą pražiopsojęs momentą, kai praėjusį ketvirtadienį Vyriausybė bendru sutarimu palaimino pataisų projektą.

Finansų ministras Algirdas Šemeta aiškino „Lietuvos rytui“, kad įvyko nesusipratimas, kuris bus išspręstas. Bet jis patvirtino, kad šioms pataisoms Vyriausybėje buvo pritarta ir E.Masiulis joms esą neprieštaravo.

Liberalų sąjūdžio lyderis tikino nenorėjęs tyčia blokuoti pataisų pateikimo ir siekti, kad būtų sumažintas finansavimas keliams: „Mes tik manome, kad Seime turi būti priimami kokybiški ir visiems aiškūs įstatymai. O šis įstatymo projektas, švelniai tariant, nevykęs. Pašalinus tam tikrus trūkumus, jam bus pritarta“.

Ministro E.Masiulio teigimu, jam ir kolegoms užkliuvo tai, kad projektas labai aptakus – jame neįvardytas konkretus terminas, kiek laiko bus galima kitoms reikmėms naudoti fondo lėšas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius