-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dėl ugnikalnio išsiveržimo sukeltų nuostolių derinama bendra ES pozicija

Preliminariais skaičiavimais, dėl Islandijoje išsiveržusio ugnikalnio Lietuvos turizmo sektorius patyrė 4 milijonų eurų nuostolį, nukentėjo apie 25 000 keleivių ir turistų.
Keleivis, įstrigęs Stambulo oro uoste
Keleivis, įstrigęs Stambulo oro uoste / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tokius duomenis ūkio viceministras Arnoldas Burkovskis pateikė Europos Komisijos surengtoje vaizdo konferencijoje, kurioje dalyvavo visų Europos Sąjungos (ES) šalių vyriausybių atstovai, teigiama pranešime spaudai.

Nuostoliai, kuriuos patyrė ES šalys, svyruoja nuo kelių iki kelių šimtų milijonų eurų, tačiau sprendimas, jog šiuos nuostolius galėtų dengti šalys arba ES, nebuvo priimtas. „Tai yra pati pradžia bendros Europos Sąjungos šalių pozicijos nustatymo šiuo klausimu“, – sako ūkio viceministras A.Burkovskis.

Jo teigimu, ryškėja pagrindinė išvada – visos ES šalys turės laikytis vienos pozicijos, kitu atveju galima didelė sumaištis išskiriant kurios nors šalies individualią patirtį.

Vaizdo konferencijos dalyviai pristatė ekonominę situaciją, susidariusią išsiveržus ugnikalniui  kiekvienoje šalyje, kalbėjo apie taikytas priemones bandant suvaldyti krizę ir kvietė šalis nares pamąstyti apie pasiruošimą tokioms krizėms ateityje.

Itin daug šalys narės kalbėjo apie keliautojų pasitikėjimo oro vežėjais, turizmo operatoriais ir visu turizmo sektoriumi grąžinimą, nes tai gali turėti neigiamą įtaką žiūrint į ilgalaikę perspektyvą. Pasak konferencijos dalyvių, nuostoliai gali dar labiau išaugti liepos–rugpjūčio mėnesiais, per patį atostogų įkarštį, teikiant pirmenybę ne skrydžiams lėktuvais, o renkantis netolimas keliones bei keliavimą sausumos ar vandens transportu.

Europos Komisijos pramonės ir verslo viceprezidentas Antonio Tajani pareiškė, kad jokios rizikos keliauti oru nebėra, ir ragino šalis nares padrąsinti gyventojus jaustis saugiai oro erdvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius