Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Grybauskaitė: euras realus 2013-aisiais, jei bus išvengta politinio avantiūrizmo

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė dar kartą pareiškė, kad 2013 metais šaliai realu įsivesti eurą, jei ji sugebės išvengti politinio avantiūrizmo finansų politikoje. Tuo tarpu Estijai įgyvendinus planus eurą turėti jau 2011-aisiais, tai būtų atsakingos fiskalinės politikos įrodymas.
Eurai
Eurai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Ar realu įsivesti eurą 2013 metais, priklauso nuo visų šalies politikų ir Vyriausybės atsakomybės. Jeigu sugebėsime išvengti politinio avantiūrizmo finansų politikoje, tokia data reali. O jeigu estai sugebės įsivesti eurą 2011-aisiais, tai bus įrodymas, ką gali pragmatiška, atsakinga nepopulistinė fiskalinė politika“, – interviu žurnalui „Veidas“ sakė D.Grybauskaitė.

Anot jos, 2007 metais Lietuvai nebuvo leista įsivesti euro ne dėl mikroskopinio Mastrichto kriterijaus neatitikimo, o todėl, kad iš prognozių buvo aišku, jog infliacija pristabdyta tik laikinai.

„Prognozės netrukus pasitvirtino – infliacija 2007 metų gegužę šoktelėjo“, – kalbėjo šalies prezidentė.

2010-uosius Lietuvos vadovė vertina kaip sunkius metus, bet jau su atsigavimo ženklais.

„Bus pradėtos būtiniausios, 20 metų vilkintos struktūrinės reformos energetikos, sveikatos apsaugos, švietimo ir socialinėje srityse. Šalies gerovė priklausys nuo to, kaip sparčiai ir ryžtingai šias reformas vykdysime“, – kalbėjo D.Grybauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius