Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 03 /12:25

Didės patekimo į kurortus mokesčiai

Artėjant euro įvedimui vienintelis Lietuvos kurortas – Palangos – nusprendė kitąmet nedidinti vadinamojo pagalvės mokesčio, tačiau poilsiautojams rengia kitokią staigmeną – Palangoje net svarstoma galimybė visai naikinti vienos nakties rinkliavą, nes būsimojo vasaros sezono išvakarėse planuojama atidaryti aplinkkelį, o tuomet – įvesti mokestį už įvažiavimą į šią pajūrio poilsio oazę – norintieji patekti į Palangą lengvuoju automobiliu tikriausiai turės pakloti apie 10 litų, arba 2-3 eurus, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.
Palangos sezono atidarymas
Palanga / Artūro Morozovo nuotr.
Temos: 2 Palanga Mokesčiai

Tačiau dar neapsispręsta, ar tai bus paros, ar kitokio laikotarpio rinkliava. Už ją per metus Palanga tikisi gauti apie 5 mln. litų pajamų.

Nors Vyriausybė yra uždraudusi didinti paslaugų ir prekių kainas prieš euro įvedimą ir po jo, Druskininkų kurortas, svečio nakvynę šiuo metu apmokestinęs dviem litais, kitais metais už ją ims lygiai eurą, t. y. beveik pusantro lito brangiau. Pagalvės mokestį užsimojo didinti ir Birštonas. Jo mere Nijolė Dirginčienė prasitarė, jog planuojama įteisinti vieno euro infrastruktūros rinkliavą.

„Manau, kad įvažiavimo mokestis Palangos atveju yra geresnė alternatyva nei „pagalvės mokestis“ dėl kelių priežasčių. Visų pirma, jis skatins keliautojus pagalvoti apie ekologiją ir rinktis kelionę į kurortą viešuoju transportu. Be to, Palangoje nemenka dalis poilsiautojų naudojasi šešėlyje esančių apgyvendinimo įstaigų paslaugomis – jie „pagalvės mokesčio“ nemoka.

Svarbu ir tai, kad įvažiavimo mokestį administruoti būtų gerokai paprasčiau. Žinoma, labai svarbu, kad iš naujojo mokesčio surenkamos lėšos būtų išleidžiamos tikslingai – investicijoms į turizmą finansuoti.“ – komentuoja Žydrė Gavelienė, Lietuvos turizmo rūmų prezidentė bei „Estravel Vilnius“ generalinė direktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius