-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didieji pasaulio drabužių gamintojai stabdo prekių tiekimą į Rusiją

Didžiausi pasaulio drabužių, avalynės, aksesuarų gamintojai pristabdė prekių tiekimą į Rusiją. Kaip skelbia lenta.ru, remdamiesi „Vedomosti“, prekybinius santykius įšaldė Ispanijos koncernas „Inditex“, kuriam priklauso „Zara“, „Oysho“ ir „Bershka“, taip pat „BNS Group“, Rusijoje valdanti „Calvin Klein“, „Armani Jeans“, „Michel Kors“ ir „TopShop“ tinklus.
Zara parduotuvė
Zara parduotuvė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„BNS Group“ generalinis direktorius teigė, kad bendrovė nusprendė padaryti pauzę iki pirmosios kitų metų savaitės. Jo teigimu, tai susiję su staigiai besikeičiančiu euro ir dolerio kursu, kompanijos kol kas nekonvertuoja Rusijos rublių į užsienio valiutą, taip sustabdydamos naujų užsakymų priėmimą. Jo teigimu, pardavėjams gali neužtekti pinigų naujoms kolekcijoms pirkti, nes dėl rublio nuvertėjimo visi pinigai išleisti senųjų kolekcijų apmokėjimams.

Problemos kyla ir su patalpų nuomos apmokėjimu. Kai kuriuose regionuose pardavėjai jau prašo iki pavasario atidėti nuomos mokesčių mokėjimą arba sumažinti juos. 

Ketvirtadienį amerikiečių automobilių koncernas „General Motors“ paskelbė, kad kurį laiką į Rusiją netieks savo automobilių. Tai susiję su nestabiliu rublio kursu. 

Trečiadienį vienas didžiausių Rusijoje vyno importuotojų „Simple“ pristabdė produktų tiekimą į šalies parduotuves ir restoranus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius