Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausią žalą dėl „Snore“ dingusių pinigų pajaus verslo įmonės

Specialistai teigia, kad suskaičiuoti, kiek valstybei atsieis banko „Snoras“ griūtis, dar ankstoka, tačiau jau dabar aišku, kad didžiausią žalą dėl dingusių milijardų pajus verslo įmonės, rašoma dienraštyje „Verslo žinios.“
Eilė prie „Snoro“ banko  A.Goštauto g. Vilniuje
Eilė prie „Snoro“ Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Investuotojų asociacijos valdybos pirmininko Vytauto Plunksnio teigimu, tikėtina, kad Indėlių draudimo fondui prireiks nemenkos sumos. „Taip pat tikėtina, kad didelę dalį tos sumos pavyks susigrąžinti pardavus dalį „Snoro“ likvidaus turto. Tai bus tik laikini nuostoliai. Bet neapdrausti kreditoriai praras nuo 80 proc. iki 100 proc. savo lėšų, tie pinigai dingo, o tai – žala piliečiams ir verslui“, – sakė jis dienraščiui „Verslo žinios“.

Prie netiesioginės žalos V.Plunksnis priskiria ir tai, kad kitąmet valstybei gali pabrangti skolinimasis.
Taip pat investuotojams brangsta Lietuvos išleistų vertybinių popierių draudimas nuo neišpirkimo. Tačiau didžiausią žalą, specialisto teigimu, valstybė pajus per įmones, kurių lėšos ir projektai įšalo banke.

Tiesa, ūkio ministro patarėjas Adomas Ąžuolas Audickas teigia, kad padėtis nėra dramatiška ir  įmonių, kurios laikė savo indėlius „Snore“, nėra daug.

Pranešama, kad verslo klientų indėlių banke yra 1,6 mlrd. litų. Iš Lietuvoje registruotų įmonių indėlių apie 350 mln. litų sudaro valstybės sektorius. Iš privataus verslo indėlių – 260 mln. litų yra apdrausti, o neatgautinų indėlių suma verslo įmonėms iš viso gali sudaryti apie 240 mln. litų.

Anksčiau buvo skelbta, kad pirminė analizė parodė, jog 30 įmonių dėl banko „Snoras“ bankroto grėstų nemokumas, jei įmonės nesiimtų papildomų mokumo atstatymo priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius