-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžioji dalis Lietuvos gyventojų verslą laiko nesąžiningu

Lietuvoje net 84 proc. gyventojų mano, kad verslas šalyje nėra sąžiningas. Taip yra įsitikinę ir apie pusę gyventojų, kurie patys savo vadina verslininkais, rodo bendrovės „Rait“ atliktos apklausos duomenys.
Pinigai
Pinigai / 15min.lt nuotr.

Estijoje ir Latvijoje nepalankiai žiūrinčių į verslą yra mažiau – taip mano atitinkamai 53 proc. ir 72 proc. šių šalių gyventojų, trečiadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Toks požiūris susijęs su kultūra. Mes, lietuviai, visiškai nepasitikime vieni kitais, todėl ir manome, kad verslas yra blogas. Ir turbūt kitą pirmiausia vertiname pagal save. Tuo tarpu Estijoje ne gėda būti verslininku, uždirbti pinigų“, – sakė „Rait“ apklausą užsakiusios bendrovės „Nova Media“ vyresnysis partneris Arijus Katauskas.

Apklausos duomenimis, net 33 proc. lietuvių nepasitiki nė vienu ūkio sektoriumi. Estijoje ir Latvijoje mažiau verslu nusivylusių žmonių – atitinkamai 21 ir 27 procentai.

Lietuvos gyventojams baisesni atrodo nusikaltimai gamtai nei valstybei. 55 proc. mūsų šalies gyventojų nustotų pirkti iš įmonės, kuri produktus išbando su gyvūnais, 45 proc. kliūtis būtų tai, kad gamintojas atliekas išpila į upę, 67 proc. – tai, kad įmonės viena produktų linijų buvo pašalinta iš prekybos dėl kenksmingų medžiagų.

46 proc. Lietuvos gyventojų atsisakytų bendrovės, išnaudojančios savo darbuotojus, paslaugų, tačiau 31 proc. tai neužkliūtų. Tuo tarpu žinia, kad įmonė nemoka mokesčių, priverstų iš esmės pakeisti savo nuomonę tik ketvirtadalį Lietuvos vartotojų. Mokesčių slėpimas nepatiktų 17 proc. Latvijos ir 21 proc. Estijos gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius