Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos finansų sektoriaus sumokėtų mokesčių suma pasiekė rekordą

Didžiosios Britanijos finansinių paslaugų sektorius pernai sumokėjo rekordinę mokesčių sumą, parodė antradienį paskelbti duomenys, dar kartą įrodę šio sektoriaus svarbą šaliai, kuri rengiasi trauktis iš Europos Sąjungos (ES).
Londonas
Londonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bendra šio sektoriaus sumokėtų mokesčių suma kovo 31 dieną pasibaigusiais finansiniais metais sudarė 71,4 mlrd. svarų (84,7 mlrd. eurų) ir buvo 7,4 proc. didesnė negu ankstesniais metais, parodė konsultacijų įmonės PwC atliktas tyrimas.

Ši suma sudaro 11,5 proc. visų Didžiosios Britanijos vyriausybės mokestinių pajamų, kurios buvo gautos per minėtą dvylikos mėnesių laikotarpį, ir atitinka beveik ketvirtadalį (23,3 proc.) finansinių paslaugų sektoriaus apyvartos.

Tyrimo rezultatai paskelbti tuo metu, kai sektorius ragina vyriausybę išsaugoti priėjimą prie bendrosios Europos rinkos po Didžiosios Britanijos pasitraukimo iš ES.

Įtakinga Didžiosios Britanijos bankininkų asociacija neseniai įspėjo, kad Didžiojoje Britanijoje įsikūrę tarptautiniai bankai yra pasirengę nuo kitų metų pradžios dalį savo veiklos perkelti kitur.

Finansų ministras Philipas Hammondas ir vadinamasis „Brexit“ ministras Davidas Davisas pirmadienį susitiko su Didžiosios Britanijos bankininkystės, draudimo, turto valdymo ir rinkos infrastruktūros sektorių atstovais, kad išklausytų jų nuogąstavimus.

Po susitikimo paskelbtame bendrame pareiškime ministrai pažymėjo, kad „mūsų finansinių paslaugų sektorius įneša labai svarbų indėlį į mūsų ekonomiką ir mes kartu sieksime užtikrinti, kad jis išliktų ir Europos, ir likusio pasaulio centru“.

ES lyderiai premjerę Theresa May įspėjo, kad jos ketinimai po „Brexit“ nebepripažinti asmenų judėjimo laisvės reiškia, kad Didžioji Britanija negali išsaugoti narystės bendrojoje rinkoje.

Tačiau ji yra sakiusi, jog siekia Didžiosios Britanijos verslui užtikrinti „didžiausią įmanomą priėjimą“ prie bendrosios Europos rinkos, o ministrai pažymėjo, kad už tai gali sutikti mokėti ES tam tikrą mokestį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius