-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiosios Britanijos verslininkai piktinasi referendumo dėl narystės ES idėja

Gegužės mėnesį vyksiančius parlamento rinkimus Didžiojoje Britanijoje laimėjus konservatoriams, šios šalies lauktų referendumas dėl valstybės narystės Europos Sąjungoje (ES). Tačiau Didžiosios Britanijos verslininkai laikosi nuostatos, kad pati referendumo idėja, nekalbant apie galimą Londono pasitraukimą iš ES, pakenks šaliai, rašo naujienų svetainė dw.de.
Londonas
Londonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Panašu, kad po gegužės 7 d. rinkimų Didžiosios Britanijos parlamente nei viena politinė jėga negalės pasigirti dauguma. Šiuo metu visos šalies partijos sutaria dėl būtinybės karpyti vyriausybės išlaidas, tačiau dėl Didžiosios Britanijos ateities ES britų politikai smarkiai ginčijasi.

Dabartinis šalies premjeras ir konservatorių partijos lyderis Davidas Cameronas pergalės rinkimuose atveju pažadėjo, kad 2017 m. britai galės išsakyti savo nuomonę apie narystę ES.

D.Cameronas buvo priverstas nusileisti dėl referendumo idėjos, spaudžiamas radikaliai nusiteikusių konservatorių partijos sluoksnių ir augančio visuomenės palaikymo euroskeptiškai ir prieš imigrantus pasisakančiai Jungtinės Karalystės Nepriklausomybės partijai (UKIP).

Didžiosios Britanijos verslininkai teigia, kad nežinomybė dėl šalies įsipareigojimų Briuseliui gali neigiamai paveikti darbo rinką ir prekybą. Be to, naujausių apklausų duomenimis, dauguma rinkėjų pasisako už Didžiosios Britanijos likimą vieningos Europos dalimi.

Be to, naujausių apklausų duomenimis, dauguma rinkėjų pasisako už Didžiosios Britanijos likimą vieningos Europos dalimi.

Didžiosios Britanijos narystę ES palaikantys verslininkai susibūrė į organizaciją „Verslas Naujajai Europai“, kuri vienija tokias įmones kaip „BAE Systems“, „Shell“ ir „Amazon“.

Organizacijos „Verslas Naujajai Europai“ atstovai referendumą dėl narystės ES pasiūliusius konservatorius kaltina dėl įneštos sumaišties ir netikrumo, kurie yra dideli investicijų priešai.

„Jeigu kas nors investuoja ir planuoja gaminti produkciją Britanijoje atidaromoje gamykloje, jie galvoja ir apie situaciją po 20 metų“, – teigė „Verslas Naujajai Europai“ atstovė Lucy Thomas.

„Jeigu šmėkščioja referendumo idėja, negalime būti tikrai, kad tikrai liksime ES. Tvyro nežinomybės baimė“, – pridūrė L.Thomas.

Viena iš didžiausių Didžiosios Britanijos verslininkų lobizmu užsiimančių organizacijų, „Britų pramonės konfederacija“ (CBI), mano, kad narystė ES Londonui išėjo tik į naudą.

Viena iš didžiausių Didžiosios Britanijos verslininkų lobizmu užsiimančių organizacijų, „Britų pramonės konfederacija“ (CBI), mano, kad narystė ES Londonui išėjo tik į naudą.

„Daugelis verslininkų mano, kad mūsų ekonomikos ateičiai palankiausia yra narystė reformuotoje ES“, – teigė CBI atstovė Katja Hall ir pridūrė, kad narystės ES teikiami privalumai atsveria trūkumus ir išlaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius