Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draudimai dėl taros kirto aludarių veiklos planavimui ir investicijoms

Draudimai nuo metų pradžios alų ir sidrą pilstyti į ne didesnę nei 1 litro tarą didžiųjų aludarių pardavimų kol kas reikšmingai nepaveikė, tačiau šie pabrėžia, jog blaškymasis ir įstatymų kaitaliojimas labiausiai kerta veiklos planavimui ir investicijoms, rašo „Verslo žinios“.
Alus
Alus / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Aludarė „Švyturys-Utenos alus“ 2011 metais investavo į naują 1,2 litrų talpos plastikinių butelių pilstymo liniją, kai draudimais dar nekvepėjo.

„Šiandien ta investicija tapo niekinė, įrenginiai, kurių amortizacija – 5-6 metai, neatitarnavo. Linija veikia, bet pačios preformos (butelio dydis) ir šablonas, kuris gamina butelį, kainuoja apie 60 tūkst. eurų, nebenaudojamas. Kad pasigamintume pakankamai 1 litro talpos butelių šablonų įvairioms alaus rūšims, mes tą 60 tūkst. eurų išmetėme ir dar turėjome investuoti laikydamiesi naujų įstatymų“, – nepatogumus vardijo bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas. Pasak jo, draudimai įmonei atsiėjo apie 2 mln. litų.

Panašius praradimus skaičiavo ir „Volfas Engelman“ darykla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius