Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Draudimo bendrovė „If“ išmokės 4 mln. litų kiaulių maro nuostoliams atlyginti

Skandinavijos draudimo bendrovė „If“ šį mėnesį baigs mokėti 4,17 mln. litų draudimo išmoką žemės ūkio bendrovei „Pauliukai“ už vasarą kilusio kiaulių maro protrūkio sukeltus nuostolius. Daugiau kaip 1 mln. avansinė draudimo išmoka bendrovei buvo išmokėta dar rugpjūčio mėnesį.
Kiaulės
Kiaulės / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Šiandien draudimo bendrovę „If“ galiu minėti tik geru žodžiu, nes ji laikosi susitarimų. Išmokėtą draudimą panaudosime savo veiklai atkurti. Neįsivaizduoju, kaip mūsų kiaulių auginimo verslui būtų pasibaigęs šis sudėtingas atvejis, jeigu nebūtume apsidraudę“, – susitarimą su „If“ komentavo bendrovės „Pauliukai“ direktorius Andrejus Štombergas.

Jonavos rajone Juškonių kaime esančioje kiaulių fermoje klasikinio kiaulių maro židinys buvo aptiktas šių metų liepą. Bendrovės „Pauliukai“ fermoje buvo auginama daugiau nei 12 tūkst. kiaulių, kurios buvo sunaikintos aptikus maro židinį.

„Mūsų bendrovės praktikoje su tokia nelaime susidūrėme pirmą kartą. Šis atvejis yra gana sudėtingas, pareikalavęs daug pastangų siekiant padėti klientui kuo greičiau pradėti savo veiklos atkūrimą. Kartu tai yra didžiausia mūsų bendrovės draudimo išmoka šiais metais”, – sakė draudimo bendrovės „If“ žalų departamento direktorius Audrius Smaliukas.

„If P&C Insurance AS“ – viena didžiausių Baltijos regione ne gyvybės draudimo kompanijų. Per 9 šių metų mėnesius bendrovė Baltijos šalyse savo klientams atlygino beveik 185 mln. litų nuostolių, iš jų 57 mln. litų Lietuvos rinkoje. Įmonėje šiuo metu dirba virš 660 žmonių, ji aptarnauja apie 330 tūkst. klientų Lietuvos, Latvijos ir Estijos rinkose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius