Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ECB bazinės palūkanų normos nepakeitė

Europos Centrinis Bankas (ECB) pratęsė obligacijų supirkimo programą iki 2017 m. gruodžio, o bazinę palūkanų normą paliko nepakitusią, ir ji tebėra nulis. 
ECB Frankfurte
ECB Frankfurte / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Siekdamas paskatinti euro zonos ekonomikos atsigavimą, kuris tebėra trapus, Europos Centrinis Bankas (ECB) ketvirtadienį įvykusiame gruodžio mėnesio posėdyje nusprendė savo milžinišką obligacijų pirkimo programą pratęsti iki 2017 metų gruodžio mėnesio.

Dauguma analitikų nuspėjo, kad programa bus pratęsta, tačiau bankas visgi nustebino stebėtojus, pareiškęs, kad nuo balandžio mėnesio vertybinių popierių pirkimui kas mėnesį išleidžiamą sumą sumažins nuo dabartinių 80 mlrd. iki 60 mlrd. eurų.

Euro zonos centrinis bankas taip pat pareiškė, kad yra pasirengęs prireikus padidinti turto pirkimo apimtis ar dar pratęsti kiekybinio skatinimo programą.

Be to, kaip ir tikėtasi, ECB valdančioji taryba pritarė pasiūlymui nekeisti pagrindinių refinansavimo operacijų palūkanų normos, kuri šiuo metu sudaro rekordinius 0 proc., pranešė ECB atstovas spaudai.

Taip pat nebuvo pakeista 0,25 proc. sudaranti palūkanų norma, naudojantis ribinio skolinimosi galimybe. O palūkanų norma, naudojantis indėlių galimybe, kaip ir anksčiau, sudaro minus 0,4 proc., ir tai reiškia, kad bankams tenka mokėti už savo indėlius ECB.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius