Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Edmundas Pupinis: kada bus susitarta dėl žemės disponavimo teisių

Dėl žemės disponavimo teisių po apskričių reformos turėtų būti susitarta maždaug per mėnesį, teigia Seimo Kaimo reikalų komiteto pirmininkas.
Edmundas Pupinis
Edmundas Pupinis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Edmundas Pupinis

„Manyčiau, mėnesio tikrai prireiks, nes yra kelios suinteresuotos pusės – tiek Vyriausybė, tiek politikai, tiek Savivaldybių asociacija, tiek prezidentūra“, – antradienį po susitikimo su premjeru žurnalistams sakė Edmundas Pupinis.

Anot jo, Vyriausybė parengė įstatymo projektą, kuriuo siūloma kaimo teritorijose esančias žemes palikti disponuoti valstybei, o kitą dalį patikėjimo teise perduoti savivaldybėms.

„Tačiau komitete yra įvairių nuomonių. Laukia gana aštrios diskusijos tiek su Savivaldybių asociacija, tiek su prezidentūra, kokį būdą pasirinkti. Iš tikrųjų galbūt aš asmeniškai nematyčiau baimės, kad dalį disponavimo teisių perduoti savivaldai, kadangi pats kažkada dirbau meru ir suprantu, kad per daug mechanizmas ištęstas, jis trukdo disponuoti žeme ir priiminėti sprendimus“, – teigė E.Pupinis.

Su tuo sutiko ir žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius. „Tai būtų savivaldos stiprinimas, šiuo atveju papildomų biurokratinių nereikalingų grandinių išėmimas, tačiau pabrėžiu, kad tai turėtų būti atliekama pamažu“, – žurnalistams sakė ministras.

Anot E.Pupinio, vis dėlto abejojama, ar perdavus žemę savivaldybėms vėliau nekils problemų įgyvendinant valstybės projektus. Prezidentūra siūlo rimčiau pasižiūrėti į planavimą, kad valstybės poreikiai būtų aiškūs, ir tik tada žemę perduoti savivaldybei.

„Manau, diskusijos tęsis, ieškosime to bendro sprendimo ir diskutuosime su visomis suinteresuotomis grupėmis“, – sakė E.Pupinis.

Taip pat, pasak jo, dauguma Seimo komiteto narių sutinka, kad būtų žemės fondas, kuris disponuotų žemės ūkio paskirties žeme. Tai, E.Pupinio teigimu, padėtų žemės konsolidacijai. Apskričių viršininkų administracijas planuojama panaikinti iki liepos 1 dienos. Lietuvoje yra dešimt apskričių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius