Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertai ragina valdžią apdairiai didinti MMA

Ekspertai ir verslininkai ragina valdžią ieškoti galimybių didinti realias žmonių pajamas, taip pat ir auginant minimaliąją mėnesio algą (MMA), bet daryti tai itin apdairiai, antradienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

Turėtų būti laikomasi bendro principo – reikėtų atsieti perėjimo prie kitos valiutos ir minimalios mėnesinės algos didinimo datas, – dienraščiui teigė R.Vilpišauskas.

„Kada ir kiek pakelti minimalią mėnesinę algą, reikėtų apsispręsti pagal bendrąsias ekonomines tendencijas, atsiribojant nuo populistinių reikalavimų daryti tai tiesiog dabar ir iškart labai didelėms proporcijomis. Tačiau turėtų būti laikomasi bendro principo – reikėtų atsieti perėjimo prie kitos valiutos ir minimalios mėnesinės algos didinimo datas“, – dienraščiui teigė Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto vadovas Ramūnas Vilpišauskas.

„Tas didinimas turi būti racionalus, o ne populistinis. Sutinku, kad kada nors reikėtų MMA didinti, bet reikia išlaikyti protingą santykį tarp MMA ir vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio (VMDU) – MMA turėtų būti maždaug 50 proc. VMDU, tada tai neturėtų neigiamos įtakos ekonomikai ir darbo rinkai“, – kalbėjo SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda.

Pasak Lietuvos verslo darbdavių konfederacijos generalinio direktoriaus Dano Arlausko, didinant MMA egzistuoja verslui mažiau skausminga alternatyva – neapmokestinamųjų pajamų dydžio (NPD) pakėlimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius