Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 02 24 /15:55

Eksportuotų prekių kainos per metus padidėjo 4,4 proc., importuotų – 4 proc.

Lietuvos eksportuotų prekių kainos pernai gruodį, palyginti su 2015-ųjų gruodžio mėnesiu, padidėjo 4,4 proc., o importuotų prekių kainos – 4 procentais.
Eksportas
Eksportas

Per mėnesį – gruodį, palyginti su lapkričiu – eksportuotų prekių kainos ūgtelėjo 2,7 proc., importuotų – 2,9 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Per metus iš eksportuotų prekių labiausiai padidėjo rafinuotų naftos produktų kainos (40,2 proc.), pieno gaminių (35,9 proc.), žemės ūkio daugiamečių augalų (31,7 proc.), o sumažėjo plataus vartojimo elektroninės įrangos kainos (24,4 proc.), pagrindinių chemikalų, trąšų ir azoto junginių (14,4 proc.).

Iš importuotų prekių daugiausia pabrango žalia nafta – 49,7 proc., žuvys ir kiti žuvininkystės produktai – 18,3 proc., o atpigo niekur kitur nepriskirti kasybos ir karjerų eksploatavimo produktai – 18,2 proc., elektros perdavimo ir paskirstymo produktai – 11,1, megztiniai arba nertiniai drabužiai – 9,5 procento.

Bendrajam eksportuotų prekių kainų pokyčiui per mėnesį didžiausią įtaką padarė 12,6 proc. rafinuotų naftos produktų, 2,5 proc. – niekur kitur nepriskirtų mašinų ir įrangos kainų padidėjimas ir 2,5 proc. – elektros įrangos, 1,6 – pagrindinių vaistų pramonės gaminių ir vaistų preparatų, 1,9 proc. – popieriaus ir popieriaus gaminių kainų sumažėjimas.

Bendram importuotų prekių kainų pokyčiui daugiausia įtakos turėjo 16,7 proc. žalios naftos ir gamtinių dujų, 4,3 proc. – kokso ir rafinuotų naftos produktų kainų padidėjimas ir 1,6 proc. – variklinių transporto priemonių, priekabų ir puspriekabių, 7,4 – elektros, dujų, garo ir oro kondicionavimo produktų, 3,4 proc. – kitų kasybos ir karjerų eksploatavimo produktų kainų sumažėjimas.

Per metus iš euro zonos importuotų prekių kainos beveik nesikeitė, ne iš euro zonos – padidėjo 7,4 proc., per mėnesį importuotų prekių kainos padidėjo 0,4 proc., ne iš euro zonos – 4,8 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius