-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Elektros generatorių nuomos paklausa viršija pasiūlą

Be elektros po škvalo likusių sodybų šeimininkams visą šią savaitę atakuojant specializuotą įrangą nuomojančias įmones, elektros generatorių nuomos paklausa viršija pasiūlą.
Temos: 1 Pasiūla

„Turime tik galingų – 5 kW elektros generatorių. Visi 2 kW galingumo generatoriai išnuomoti. Dauguma – Kauno regione“, – „Lietuvos rytui“ sakė specializuotą įrangą nuomojančios bendrovės „Rotas“ vadybininkas.

Statybos įrankius ir įrangą nuomojanti bendrovė „Dzūkijos kūlverstukas“ ketvirtadienį taip pat buvo išnuomojusi visus turimus elektros generatorius.

„Klientų yra gerokai daugiau, nei turime įrangos. Dažniausiai generatorius parai ar dviem išsinuomoję žmonės vežasi juos į sodybas. Jų galvos skausmas – atitirpę šaldikliai ir šaldytuvai“, – sakė „Dzūkijos kūlverstuko“ bendrasavininkis Gytis Baležentis.

„Buvo vos vienas kitas žmogus, kuris teiravosi, kiek kainuoja nešiojamieji elektros generatoriai. Tačiau perkančių nebuvo: visi norėjo išsinuomoti“, – sakė bendrovės „Stokker“ pardavimų vadybininkas Alytaus regione Saulius Fedaravičius.

Bendrovė „Varėnos vandenys“ praūžus škvalui taip pat turėjo pulti ieškoti generatoriaus. Ši bendrovė tiekia vandenį 25 vandenvietėms. Beveik visose jose, išskyrus Varėnos miestą, po škvalo nebuvo elektros.

„Valkininkuose yra sanatorija. Turėjome prijungti generatorių, kad galėtume jai tiekti vandenį“, – sakė „Varėnos vandenų“ direktoriaus pavaduotojas Antanas Keršulis.

Nors įmonė turi ir savo elektros generatorių, jo nepakako. Pasak A.Keršulio, teko pasiskolinti, o tai padaryti buvo sudėtinga.

Generatoriaus nuoma parai kainuoja apie 50 litų, savaitei – apie 200 litų. Benzininis vienfazis 2 kilovatų „Kipor“ generatorius kainuoja 1990–2290 litų.

Po škvalo praėjus penkioms paroms, elektros dar neturėjo apie 2,7 tūkst. vartotojų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius