-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektros ūkio skaidymas primena naujo „liūto“ gimimą

Tikėtina, kad naujo stipraus darinio formavimas „Lietuvos energijos“ pagrindu reiškia, jog jam bus ieškoma investuotojo ar skolinto kapitalo, kad būtų galima finansuoti naujos atominės elektrinės statybas, teigia Investuotojų asociacijos valdybos narys.
Liūtas jau tapo bendrovės LEO LT simboliu.
Liūtas jau tapo bendrovės LEO LT simboliu. / Photos.com

„Savo esme tai panašus bandymas į LEO LT, išskyrus tai, kad investuotojas greičiausiai bus parenkamas skelbiant konkursą. Projekto sėkmė priklausys nuo to, ar rinka prisimena, kas atsitiko LEO LT mažumos akcininkui ir ar energetikos įmonės vėl pradės siekti pelno, o ne vykdyti valstybės socialinę politiką“, – „Verslo žinioms“ sakė Vytautas Plunksnis.

Pasak Lietuvos elektrinės, kurią planuojama padaryti antrine „Lietuvos energijos“ bendrove, generalinio direktoriaus Prano Noreikos, bendroves sujungus „pinigai bus vienoje vietoje“, bus galima finansuoti objektų statybas, mažiau reikės skolintis iš bankų.

„Visą gyvenimą dirbome su „Lietuvos energija“, tik 2002 metais mus atskyrė. Esame įpratę su „Lietuvos energija“ dirbti. „Lietuvos energijos“ išardymas buvo blogas darbas“, – kalbėjo P.Noreika.

Vyriausybė elektros energetikos sektoriaus pertvarkymo koncepciją oficialiai svarstys trečiadienį ir, jeigu sulauks pritarimo, bus rengiami įstatymai.

Vieno RST akcininkų Vokietijos koncerno „E.ON Ruhrgas International“ atstovas Lietuvoje Saulius Bilys neseniai vykusiame penktajame Investuotojų forume perspėjo, kad nors elektros sektoriuje kalbama apie veiklos atskyrimą pagal ES reikalavimus, iš tiesų kalbama apie bendrovių jungimą.

„Numatytas skaidymas susijęs su elektros ir dujų sektoriais. Labai aiškiai turime pasakyti, kad elektros sektoriuje niekas nieko neskaido, o jungia. Ten bendrovės jungiamos ir kuriama viena galinga bendrovė, pajėgi investuoti ir konkuruoti. Dujų sektoriuje deklaruojamas skaidymas, grindžiamas įvairiomis prielaidomis, kurios yra visiškai neteisingas“, – kalbėjo S.Bilys, kuris yra ir „Lietuvos dujų“ Strateginio vystymo skyriaus viršininkas.

Neseniai paskelbusi, kad planuoja Lietuvos dujų sektoriuje įgyvendinti vadinamąjį trečiąjį ES energetikos paketą ir atskirti veiklos rūšis, Vyriausybė pirmadienį konkrečiau pranešė apie elektros sektoriaus skaidymą. Tačiau, rinkos žinovų vertinimu, skaidymas labiau panašėja į galingos bendrovės kūrimą.

Vyriausybė elektros energetikos sektoriaus pertvarkymo koncepciją oficialiai svarstys trečiadienį ir, jeigu sulauks pritarimo, bus rengiami įstatymai.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius