-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ERPB Šiaulių bankui suteikė 30 mln. eurų paskolą

Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) direktorių taryba patvirtino konvertuojamąją paskolą Šiaulių bankui, kuri sieks iki 30 mln. eurų. Gautos lėšos bus skirtos smulkiojo ir vidutinio verslo finansavimui bei savivaldybėms ir šalies regionams svarbių privačių ar valstybės įmonių vykdomų infrastruktūros projektų vystymui.
Eurai
Eurai / Photos.com

„Ši paskola – teigiamas ženklas smulkiajam ir vidutiniam verslui, kurio plėtrą šalyje bei naujų verslo idėjų įgyvendinimą šiuo metu trikdo lėšų trūkumas. Racionaliai panaudodamas papildomus kreditinius išteklius, Šiaulių bankas gautas lėšas planuoja investuoti į šalies verslo skatinimą – tokiu būdu bankas įtakos ir bendrus krašto ekonominius procesus“, – sakė Šiaulių banko valdybos pirmininkas Algirdas Butkus.

A.Butkaus teigimu, šis Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko sprendimas reikšmingas ir bankui – ilgamečio finansinio partnerio suteikta konvertuojamoji paskola demonstruoja pasitikėjimą Šiaulių banko veikla ir jo perspektyvomis. „Dalis šios paskolos, esant poreikiui, galės būti konvertuota į banko akcijas, jeigu visuotinis akcininkų susirinkimas nutars leisti naują akcijų emisiją. Tai, žinoma, turės teigiamos įtakos, stiprinant banko kapitalo bazę, toliau didinant banko patikimumą ir palaikant jo augimą“, – teigė Šiaulių banko vadovas.

„Remti smulkųjį ir vidutinį verslą, sudaryti palankias sąlygas gauti banko kreditus dabartinėje sudėtingoje ekonominėje situacijoje yra vienas iš svarbiausių ERPB prioritetų“, – pabrėžė Nick‘as Tesseyman‘as, ERPB Finansinių institucijų direktorius. Pasak jo, ERPB paskola Šiaulių bankui leis aktyviai teikti regioniam verslui reikalingą finansavimą, kredituoti savivaldybių projektus ir didinti bendrą pasitikėjimą bankų sektoriumi.

ERPB ir Šiaulių bankas sėkmingai bendradarbiauja devynerius metus. Tarpininkaujant ERPB, Šiaulių bankas pritraukė daugiau kaip 31 mln. eurų resursų.

Nuo 2005 m. ERPB yra didžiausias Šiaulių banko akcininkas, kuriam priklauso 16,06 proc. banko įstatinio kapitalo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius