Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES pasirengusi naujajai Ukrainos vyriausybei suteikti 20 mlrd. eurų finansinę paramą, JAV ragina derėtis su TVF

Europos Sąjunga (ES) pasirengusi naujajai Ukrainos vyriausybei suteikti 20 mlrd. eurų finansinę paramą reformoms įgyvendinti, pareiškė Europos Parlamento užsienio reikalų komiteto vadovas Elmaras Brokas.
Eurai
Eurai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Manau, kad bus rasta 20 mlrd. eurų reformų įgyvendinimui, ir šią paramą galima būtų suteikti nedelsiant, kad būtų išvengta nemokumo“, – vienai Ukrainos televizijų sakė E.Brokas.

Jis išreiškė viltį, jog Ukraina netrukus turės naują vyriausybė, pasiryžusią reformoms.

Mes paremsime šią vyriausybę. Visuomenė neturi baimintis, kad šalis taps nemoki, kad nebus lėšų reformų įgyvendinimui, – pabrėžė E.Brokas.

„Mes paremsime šią vyriausybę. Visuomenė neturi baimintis, kad šalis taps nemoki, kad nebus lėšų reformų įgyvendinimui“, – pabrėžė E.Brokas.

Jo žodžiais, ES paramą skirs „geresnių ekonominių sąlygų kūrimui, pasiruošti ES asociacijos sutarties pasirašymui“.

JAV iždo sekretorius Jackas Lew paragino Ukrainą kuo greičiau pradėti diskusijas su Tarptautiniu valiutos fondu (TVF) dėl pagalbos paketo, kai Kijeve bus suformuota pereinamojo laikotarpio vyriausybė.

Pasak vieno Iždo departamento pareigūno, J.Lew kalbėjosi su Ukrainos laikinosios vadovybės nariu Arsenijumu Jaceniuku, grįžtamas į Vašingtoną iš Sidnėjuje vykusio Didžiojo dvidešimtuko (G-20) susitikimo, kurio daugelis dalyvių palaikė pasiūlymą, jog TVF turėtų suteikti finansinę pagalbą Kijevui.

„Jungtinės Valstijos, kartu su Europa ir kitomis tarptautinės bendruomenės narėmis, pasiruošusios papildyti TVF programą, kad būtų sušvelnintas reformų poveikis mažas pajamas gaunantiems ukrainiečiams“, – Iždo departamento pareigūnas citavo J.Lew žodžius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius