Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES patvirtino 1,61 mlrd. eurų paramą Ukrainai

Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryba Ukrainai skyrė 1 mlrd. eurų vidutinės trukmės laikotarpio paramą bei papildomą 610 mln. eurų paramą pagal mikrofinansavimo programą.
Eurai
ES patvirtino 1,61 mlrd. eurų paramą Ukrainai / 123rf nuotr.

Liuksemburge susitinkantys ES užsienio reikalų ministrai žengė dar vieną žingsnį Ukrainos ekonomikai atgaivinti ir pritarė planui dėl muito mokesčių Ukrainos prekėms sumažinimo, kuris per metus šaliai galėtų sutaupyti beveik 500 mln. eurų.

ES užsienio reikalų ministrai keturiomis pavardėmis papildė sąrašą 18 ukrainiečių, kuriems draudžiama atvykti į ES teritoriją ir kurių lėšos buvo įšaldytos nuo kovo 5 dienos dėl Ukrainos valstybės lėšų pasisavinimo.

Nors kol kas minėtų keturių asmenų pavardės neskelbiamos, tačiau, remiantis ES diplomatais, jie yra ukrainiečiai, dėl kurių kartu su kitais 18 asmenų pradėtas tyrimas dėl sukčiavimo prieš valstybę.

ES beveik 1 mlrd. eurų vidutinės trukmės paskola turėtų padėti Ukrainai padengti jos įsiskolinimus ir yra priedas prie anksčiau sutarto 610 mln. eurų pagalbos paketo, kuris dar nebuvo išmokėtas.

Prekybos įkainių sumažinimas Ukrainos importui iki lapkričio 1 dienos yra vienašališka priemonė, kuri neturės įtakos prekių eksportui į Ukrainą iš 28 Bendrijos šalių.

Tai yra pirmasis etapas pagal laisvos prekybos sutartį, kurią vėliau šiemet turėtų pasirašyti Briuselis ir Kijevas ir kuri yra susijusi su ES ir Ukrainos asociacijos sutartimi. Pastarosios praėjusį lapkritį nepasirašęs buvęs šalies prezidentas Viktoras Janukovyčius sukėlė šalyje masinius protestus ir buvo nušalintas nuo valdžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius