-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Estija pasiūlė Baltarusijai perdirbti žuvis eksportui į Rusiją

Estija pasiūlė Baltarusijai perdirbti Estijos sugautas žuvis ir produkciją eksportuoti į Rusiją, antradienį Minske pranešė Estijos žvejų sąjungos atstovas Mikhelis Undrestas.
Žvejybiniai laivai
Žvejybiniai laivai / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

„Mes tikimės bendradarbiavimo su Baltarusija perdirbant žuvis ir produkciją eksportuojant į Rusiją. Rusijos embargą pajutome“, – sakė jis.

Baltarusijos žemės ūkio ir maisto pramonės ministerijos atstovas Aleksejus Bogdanovas savo ruožtu pareiškė, jog toks Estijos pasiūlymas sudomino, ir Baltarusija gali padidinti žuvų perdirbimo apimtis, jei įžvelgs ekonominę naudą.

Estijos žemės ūkio ministras Ivaris Padaras ir Baltarusijos žemės ūkio ir maisto viceministras Leonidas Mariničius antradienį pasirašė dviejų ministerijų bendradarbiavimo memorandumą.

„Atsižvelgiant į geografinį artumą, šalių bendradarbiavimas žemės ūkio srityje turėtų būti glaudesnis“, – sakė I.Padaras.

Memorandumas penkeriems metams numato Estijos ir Baltarusijos bendradarbiavimą augalininkystės, gyvulininkystės, žemės ūkio technologijų, mechanizavimo, mokslo ir tyrimų srityse, taip pat veterinarijos ir fitosanitarijos priežiūros, žuvininkystės srityse.

Baltarusijos ambasada Taline spalio pabaigoje pranešė Estijos žemės ūkio ministerija, jog Baltarusija suinteresuota padidinti žemės ūkio žaliavinės produkcijos importą iš Estijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius