-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Euro kursas pasiekė penkių mėnesių aukštumas JAV dolerio atžvilgiu

Investuotojams palankiai įvertinus pirmojo Prancūzijos prezidento rinkimų turo rezultatus, euro kursas JAV dolerio atžvilgiu pirmadienį užkopė į aukščiausią per penkis mėnesius lygį.
Euras
Euras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Euro kursas, penktadienio vakare siekęs 1,0728 JAV dolerio, pirmadienį pakilo iki 1,0901 JAV dolerio – aukščiausio lygio nuo 2016 metų lapkričio mėnesio, tačiau vėliau smuktelėjo iki maždaug 1,0862 JAV dolerio.

Jenos atžvilgiu Europos valiutos kursas pakilo nuo 117,04 iki maždaug 119,65 jenos. JAV doleris Japonijos valiutos atžvilgiu pabrango nuo 109,09 iki 110,16 jenos.

Į Prancūzijos prezidento rinkimų antrąjį turą pateko kraštutinių dešiniųjų kandidatė Marine Le Pen (Marin Le Pen) ir centristas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas), kuris, kaip rodo apklausos, greičiausiai ir taps naujuoju Prancūzijos vadovu.

Rinkose buvo nerimauta, kad, be M. Le Pen, į antrąjį turą pateks ir ultrakairiųjų atstovas Jeanas-Lucas Melenchonas (Žanas-Liukas Melenšonas), kuris, kaip ir M. Le Pen, pasisako už Prancūzijos ir ES santykių peržiūrą, įskaitant galimą pasitraukimą iš euro zonos.

Tačiau Prancūzijos rinkėjai nepasidavė visuotinei populizmo bangai ir palaikė centristą.

„Prancūzijos rinkimų rezultatai leido pasauliui lengviau atsikvėpti ir tai paskatino euro, taip pat viso rizikingo turto brangimą. Šį kartą, kitaip negu „Brexit“ ir JAV prezidento rinkimų atvejais, visuomenės nuomonės apklausos nenuvylė. Ir visgi euro kurso kilimas nedaro ypatingo įspūdžio, galbūt dėl to, kad ilgalaikėje perspektyvoje ir toliau yra problemų“, – sako „Saxo Bank“ vyriausiasis valiutos rinkos analitikas Johnas Hardy.

„Su antruoju turu bus sudėtingiau, nes nusivylę rinkėjai gali masiškai neiti balsuoti. Ir vis dėlto manoma, kad E.Macronas lengvai ir didele persvara – maždaug 20 proc. – įveiks M. Le Pen“, – mano jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius