Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euro zonos iširimas – nesąmonė“

Penktadienį Europos centrinio banko valdybos narys Lorenzo Bini Smaghi pareiškė, kad kalbos apie euro zonos iširimą yra „nesąmonė“. Jis taip pat prognozuoja, kad ekonomika atsigaus jau kitais metais.
ES valiuta
Eurai / Photos.com nuotr.

Duodamas interviu L.B.Smaghis pareiškė, kad „nereali“ yra hipotezė apie defliaciją euro zonoje, praneša portalas dpmoney.ru. „Jeigu pažvelgtume į visas prognozes, finansinių rinkų duomenis, negalėtume laukti, kad kainos mažėtų iš eilės dvejus trejus metus“, – sakė Europos centrinio banko valdybos narys.

Kartu jis pažymėjo, jog Rytų Europos šalims ypač sunku, nes jos neįeina į euro zoną. Jis paragino Vakarų Europos šalis suteikti paramą rytiniams kaimynams.

Jo teigimu, ekonomikos nuosmukis euro zonoje dugną pasieks pirmame šių metų ketvirtyje.  „Nuosmukis tęsis visus 2009 metus, tačiau galbūt nebus toks stiprus kaip paskutinį 2008-ųjų kevirtį. 2009-aisiais nuosmukis lėtės ir 2010 metais vėl prasidės ekonomikos kilimas“, – teigė ekspertas.

Jis pabrėžė, kad Europos centrinis bankas yra pasiruošęs įvairiems netradiciniams sprendimams, tačiau nenurodė kokiems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius