-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Centrinis bankas nepakeitė bazinės palūkanų normos

Ketvirtadienį į posėdį susirinkę Europos centrinio banko atstovai jo metu nusprendė, kad euro zonoje bazinė palūkanų norma, kaip ir laukta rinkoje, nebus keičiama. Ji šiuo metu yra rekordinėse žemumose ir sudaro vos 0,05 procentus.
Mario Draghi
ECB vadovas Mario Draghi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Palūkanų norma už Centriniame banke bankų laikomus indėlius taip pat nebuvo pakeista bei ir toliau išliks neigiama ir sudarys 0,2 procentus, na o ribinio skolinimosi norma irgi nepakeista, bei ir toliau sieks 0,3 procentus, rašoma portale www.traders.lt

Priminsime, kad šiais metais Europos Centrinio banko atstovai jau net du kartus mažino savo bazinę palūkanų normą. Mažėjant metinei infliacijai euro zonoje, bei siekiant kiek paskatinti šios zonos ekonomikos augimą, birželį bazinė palūkanų normą buvo sumažinta nuo 0,25 iki 0,15 procentų. Na o paskutinis bazinės palūkanų normos euro zonoje sumažinimas buvo atliktas rudens pradžioje.

Taip pat atkreipiame jūsų dėmesį, jog Eurostat, remdamasis preliminariais duomenimis, paskelbė, kad lapkritį euro zonoje ir vėl smuktelėjo metinė infliacija, kuri sumažėjo nuo 0.4 iki vos 0.3 procentų. Tuo tarpu Europos Centrinio banko nustatytas tikslinis metinės infliacijos lygis euro zonoje siekia du procentus.

Šiandien posėdžiavę Anglijos Centrinio banko atstovai irgi bent kol kas nutarė nekeisti savo pinigų politikos krypties, t.y. bazinė palūkanų norma, kuri jau labai ilgą laiką nėra keičiama, ir toliau sudarys 0.5 procentus, na o aktyvų supirkimo programos vertė ir toliau sieks 375 milijardus svarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius